Jau kitą savaitę – Klaipėdos knygos nugalėtojų apdovanojimai

Kultūra

Balandžio 30 d., antradienį, 17.30 val., Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos „Kauno atžalyno“ padalinyje (Kauno g. 49) vyks konkurso „Klaipėdos knyga 2023“ finalinis renginys – nugalėtojų apdovanojimai.

Portalo archyvo nuotr.

Organizatorių teigimu, per visą konkurso laikotarpį įvairiuose bibliotekos padaliniuose įvyko net 37 leidinių pristatymų renginiai. Knygų pristatymuose netrūko muzikinių pasirodymų, skaitovų, viešnių su iškilmingais „parėdais“ ir net pristatymų už bibliotekos ribų. Kas negalėjo savo leidinių pristatyti gyvai, knygas pristatė virtualioje erdvėje. Kiekvienas leidėjas ar autorius stengėsi kuo įdomiau atskleisti savo kūrinius ir sudominti žiūrovus. Jų pastangos nenuėjo veltui: „Populiariausios knygos“ balsų skaičius kiekvieną dieną keitėsi ir sparčiai augo. Šiais metais fiksuotas rekordinis balsų skaičius, tiek dėmesio kasmetiniame knygos konkurse dar nebuvo sulaukta.

Apdovanojimų metu trijų nominacijų nugalėtojams bus įteikti ne tik diplomų raštai, bet ir menininko Sauliaus Bertulio sukurti emalio kūriniai.

Nugalėtojus gražiausios ir klaipėdietiškos knygos nominacijoje išrinko dvi kompetentingos komisijos.

„Gražiausios knygos“ rinkimo komisijai šiais metais vadovavo Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos fakulteto dėstytojas, dizaineris Martynas Lapas. Komisijos nariai: dizaineriai Agnė Kanaverskytė, Raimondas Žičkus, Virginijus Bakas ir I. Kanto viešosios bibliotekos Meno skyriaus vedėja, meno magistrė Birutė Skaisgirienė.

Nominacijos Klaipėdietiška knyga“ komisijai vadovavo Klaipėdos universiteto docentė, humanitarinių mokslų daktarė Silva Pocytė. Komisijos nariai: literatūrologė Jovita Saulėnienė, rašytojas Dainius Sobeckis, Melnragės bibliotekos skyriaus vyriausioji bibliotekininkė Irma Stasiulienė ir Pempininkų padalinio vyriausioji bibliotekininkė Dora Žibaitė.

Renginį teatralizuota inscenizacija papuoš ir kafija svečius vaišins viešnios iš Priekulės Ernsto Vicherto teatro, muzikiniais intarpais svečius džiugins pianistė, tarptautinių konkursų laureatė Inga Maknavičienė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Henrikas Vaitiekūnas: „Žurnalistika – tarsi lego kaladėlės“

Žurnalistas, televizijos laidų kūrėjas ir vedėjas Henrikas Vaitiekūnas, pakviestas atvykti į Klaipėdą, iškart mielai sutiko. Juolab kad ir kviestas buvo ...
2024-05-04
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

Paaiškėjo rekordinio knygų konkurso nugalėtojai

Antradienio vakarą Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos „Kauno Atžalyno“ padalinyje vykusio renginio metu buvo paskelbti jau 18-ojo, rekordiniu ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Kultūra

Vyks jau paskutinis konkurse „Klaipėdos knyga 2023“ dalyvaujančio leidinio pristatymas

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos rengiamas konkursas „Klaipėdos knyga 2023“ kviečia įpaskutinį leidinio pristatymą. Balandžio 23 d., 18 ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This