88 milijonai tonų – tiek kasmet vien Europos Sąjungoje išmetama maisto. Pasenęs, nesuvartotas maistas išmetamas į šiukšliadėžę ar paprasčiausiai nuleidžiamas ...
Programą „Lietuva – jūrinė valstybė“ vykdantis Lietuvos jūrų muziejus pristato kapitoną Eduardą Sliesoraitį (1907–1968). 1938 m. Eduardui Sliesoraičiui buvo darbingi ...
„Atvira Klaipėda” rašinių cikle „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas” toliau pasakoja, kokie įvykiai Klaipėdos krašte nutiko kiekvienų metų pradžioje tarpukariu, kai jis ...
Valgyk kaip restorane, gamindamas pats namie su šeima. Tokią užsienio šalyse populiarią koncepciją Klaipėdoje sako adaptavę internetinės parduotuvės meskaveza.lt kūrėjai. ...
Maisto apdirbimo pramonė savo gamybos mastais buvo viena pagrindinių pramonės šakų tarpukario uostamiestyje. Iki Klaipėdos tapimo Lietuvos ekonomine dalimi miesto ...
Akivaizdu, kad nepaisant visų nerealių pranašumų, sunkiai, oi sunkiai įsivažiavo naujoji tarybinė santvarka pokario Klaipėdoje. Ir kultūringų kvalifikuotų kadrų trūko, ...
Nerimo kupinas karantino laikotarpis parodė, kad dažniausiai, norėdami pažaboti stresą, žmonės rinkosi ne sportą, knygas ar kitus prasiblaškymo būdus, bet ...
Birželio 15-ąją sukanka 75 metai, kai Klaipėdoje buvo įsteigtas Žvejybos uostas, galiausiai davęs pavadinimą ir šalia jo pradėtam statyti gyvenamajam rajonui. Tokio uosto nebeliko, o rajonas vis dar vadinamas Žvejybos uosto arba Rybportu.
Suprasdami, jog dėl koronaviruso plitimo Lietuvoje paskelbtas karantinas neišvengiamai paveiks visą turizmo ir paslaugų sektorių, Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos ...