Pirmasis visiškai atviras naujienų portalas
2024-03-13 |
Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centras toliau stiprina tarptautinius ryšius ir semiasi patirties iš partnerių užsienyje. Šiomis dienomis uostamiestyje vieši maisto ekspertai iš Italijos. Cesare Emilio Di Nauta ir Gianpiero Mastrolorito praktinėmis žiniomis dalijasi su būsimaisiais laivų stiuardais, kartu su svečiais iš Italijos Lindenau centre lankosi ir žinomas mūsų šalies virtuvės šefas Mindaugas Lucka.
„Mūsų moksleiviai turi neįkainojamą galimybę susipažinti ne tik su Italijos kultūra, bet ir iš pirmų lūpų išgirsti, kokia yra itališkos virtuvės specifika, kaip gaminami itališki užkandžiai ir gėrimai. Išmanyti virtuvės paslaptis – kiekvieno laivų stiuardo pareiga, nes tai itin įvairialypė specialybė. Laivuose jie atsakingi ne tik už malonią ir saugią keleivių patirtį, tvarką laive, nesudėtingų užkandžių ir gėrimų paruošimą, jie privalo išmanyti ir apskaitos principus, jūrinės teisės subtilybes. Mūsų siekis, kad įgijusieji šią profesiją, netrukus galėtų pradėti darbinę karjerą, todėl stengiamės, kad moksleiviai čia sukauptų kuo daugiau praktinių žinių ir įgūdžių. Be to, itin svarbu, kad baigus mokslus, įgyjami visi dokumentai, kurie yra reikalingi dirbti jūroje“, – pranešime pažymi dr. Egidijus Skarbalius, Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centro direktorius.
Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centras – pirma ir vienintelė mokymo įstaiga Lietuvoje, rengianti laivų stiuardus. Šiuo metu šią profesiją siekia įgyti 22 jaunuoliai. 40 proc. – klaipėdiečiai, 60 proc. – iš kitų Lietuvos miestų. Mokytis laivo stiuardo profesijos galima baigus 10 klasių – mokslai truks vos daugiau nei 2 metus. Baigusiems 12 klasių ar norintiems kelti kvalifikaciją mokslų trukmė – 1 metai.
Skalbiama, jog galimybe tapti laivų stiuardais domisi ne tik moksleiviai, bet ir asmenys, jau turintys kitą profesiją. Šiuo metu laivų stiuardų poreikis visame pasaulyje didžiulis, tad įgijus šią profesiją atsveria vartai į viso pasaulio jūras ir vandenynus.
Parašykite komentarą