Pirmasis visiškai atviras naujienų portalas
2023-06-23 |
„Šviežios žuvies? – nustebo ketvirtadienį prekybai šia žuvimi statiniuose Dangės krantinėje suręstame statinyje šeimininkaujanti pardavėja. – Ne, nėra, ką jūs… Žiemą tai kartais būna stintų”.
O dabar čia prekiaujama daugiausiai rūkytais vandens gyviais, kurie mūsų platumų vandenyse neplaukioja.
Pajūrio žvejai ilgai mynė Klaipėdos miesto valdžios slenksčius ir aiškino, kad pastačius Dangės krantinėje, tarp Pilies tilto ir Senosios perkėlos, kioskus, juose bus prekiaujama šviežia žuvimi, sugauta aplinkiniuose vandenyse. Tačiau realybė yra kitokia.
Prekiaujama tik iš vienos statinio. O iš greta antrojo pastatytos žuvies rūkyklos virsta tiršti juodi dūmai, verčiantys praeivius, skubančius į keltą, prisidengti veidus, kosėti ir čiaudėti.
Minėtą ketvirtadienį šių statinių „užkulisiuose”, kurie gerai matomi iš pravažiuojančių automobilių, buvo palyginti tvarkinga.
Bet ne poilsio sezono metu čia būna visko.
Šiuo metu savivaldybės lėšomis jau prieš kelis mėnesius yra įrengta naujutėlė prieplauka kitoje upės pusėje, prie Pilies tilto, šviežiai žuviai iš laivų iškrauti.
Tačiau kol kas ir čia šviežios žuvies – nė kvapo.
Prie jos prisišvartavo vadinamasis vandens autobusiukas. Jame triūsiantis vaikinukas buvo paslaugus: jeigu reikia, galiu pasitraukti… Neprireikė.
Tam, kad šioje prieplaukoje tonomis būtų iškeliama šviežia žuvis ir vietoje parduodama jos geidžiantiems piliečiams, savivaldybės lėšomis čia dar bus įrengtas atitinkamas kranas.
Šį objektą taip pat nori perimti ir eksploatuoti šaunūs mūsų žvejai. Tai jų pageidavimu už mokesčių mokėtojų pinigus įrengiama infrastruktūra, įgalinanti miestiečius ir miesto svečius pamaloninti šviežia žuvimi.
Viskas gerai ,Šulcai žuvies negavai už ačiū, tai kandžiojies
Gerovės valstybėje prie jūros klesti gerovės uostamiestis… O gal nebūtų taip labai apsunkinančiai įvardinti tuos keliolika, kurie nusipelnė ir jau mėgaujasi ta gerove?.. Už valstybinius, o tai reiškia mūsų visų pinigus, aišku…
Hm ,klausimas ,o dar yra pramoninių žvejų Klaipėdoje? Tai ,kad jau uždraudė žvejoti. Nežinau nei vienos įmonės kuri užsiima žvejyba ir iš to užsidirbo duonai.
Hebra, turiu projektą švėžienai pardavinėti. Kreipkitės jei nežinote kaip iš biudžeto pinigėlį paimti. 28% bendro pelno mano visa kita jūsų. Projektų daug?
Tiesa tokia….
Kaip ir visur.
Man rūkoma žuvis ne smirdi, o kvepia, bet čia – skonio ar išlepimo reikalas. Ką siūlot? Uždaryti, tada važiuoti žuvies į Naująjį turgų? Kur jums pasakys visą tiesą, kada žuvis išrūkyta? Čia bent matai, kokia žuvis kabo, gali jos dar šiltos nusipirkti. Kelis kartus pirkau, man patiko, tik kaina – nelabai. O pliurpalai, kad rūkoma šaldyta žuvis, tik juoką kelia.
Kokia dar šviežia žuvis ? Rūkoma šaldyta kelių metų senumo iš Kinijos.
Būtent. Kokybės- nulių nulis.
Tikrai nevieta tokiam kioskui, bet nevalia jo pajudinti.Pasidomėkite, kokio poltiko įgeidžiai …
Dukra pavalgius tos žuvies parą laiko neišėjo iš tualeto
mano nuomone ar nebūtų laikas viešinti ” kas po kiek ir kur ” vyksta Klaipėdoje . Liberaliems viešumas – – baimė . Nes ateina rinkimai ir miesto taryboje vėl tie patys „pridengtieji ” , o mes klaipėdiečiai dūstame nuo taršos , dūmų , smarvių broko ir netvarkos . Metai iš metų .
Man vis labiau panašėja jog , buvę miesto valdyme , klaipėdiečių suneštais eurais į miesto biudžetą , taškėsi į kairę ir dešinę , o kur nauda ar nors ” grožis ” ? Tas pats ir su savivaldybės – klaipėdiečių valdomais pastatais .
Jūrinis miestas, bliamba. Kur šviežia žuvis? Rūkyta valgyti nesveika
Dar yra svajoklių, kurie tiki kad Klaipėdoje Danės krantinėje gali būti šviežios žuvies? Kai jos yra, yra visur. Kai jos nėra, nėra ko pasiūlyti.
metų metais minami slenksčiai derinant projektus senamiestyje, svarstymai įvairiausio plauko „labai suinteresuotose” komisijose, konkursai, viešinimo procedūros visuomenei, išleidžiame dešimtis mln krantinių ir viešų erdvių „tvarkymams”, o po to apdergiame tas viešas erdves visokiausiomis saviveiklinėmis būdomis, liepteliais, kioskeliais ir tų „saugotojų” jau nei kvapo. Vaidindame prekybą „šviežia žuvimi”. Pvz. Liepoja pastatė krantinėje tam reikalui nedidelį meninį akcentą -stalas, vandens kolonėlė, atliekų dėžė ir pilnai visiems visko užtenka – šviežia žuvis parduodama per pusdienį. Jeigu jos yra ir ji šviežia. Mes – ardome žalias, kietas dangas, kasame el. kabelius, statome šaldytuvus, kasos aparatus, kondicionierius lipdome būdas, užgriozdiname gatveles, praėjimus …..ir jokios šviežios žuvies. Nuolat rėkdami -gelbėkite smulkų verslą ir žvejus, mes jūrinis miestas.
Ar prie pagrindinio kelio į keltą, gražiai sutvarkytos krantinės yra vieta tokiai smirdančiai rūkyklai? Kokie purvini, aplaistyti šaligatviai šalia šio statinio, kaip viskas neestetiškai atrodo. Apšišluotu, apsiplautu aplink savo būdeles. Miestui daro gėdą. Miesto valdžia turėtu kelti reikalavimus tokių vietų tvarkai ir estitiniam vaizdui. Ne Rusijos kaime gyvename.
Puiki vieta rūkytai žuviai. Gyvenu senamiesty, dažnai užsuku nusipirkti, aišku, pavilioja kvapas. Nuostabus, ryte išrūkytos žuvies kvapas. Nelieskit. O šviežia žuvimi galėtų prekiauti rytais, tiesiai iš laivų kaip būdavo anksčiau.