Pirmasis visiškai atviras naujienų portalas
2024-12-23 |
Prieš gražiausias metų šventes Palanga paskelbė stintų valgymo sezono pradžią, o kartu – ir pasirengimo artėjančiai šventei „Palangos stinta“ startą.
Besirengdami artėjančioms šventėms, Stintų ordino nariai jau kepa pirmąsias šio sezono stintas ir džiugiai praneša – šios savo dydžiu bei skoniu nenuvylė, tad vasario 7-9 dieną vyksiančioje šventėje „Palangos stinta“ nestigs nei smagių pramogų, nei, svarbiausia, gardžių šios žuvelės patiekalų.
Prie Stintų ordino pilies – kavinės „Molinis ąsotis“ – įrengtoje lauko virtuvėlėje pirmąsias stintas kepė bei šio proceso subtilybėmis su smalsuoliais dalijosi Stintų ordino maršalas Gintaras Sičiūnas, o pirmąsias šio sezono iškeptas stintas paragavęs bei ordino brolio darbą įvertinęs Stintų ordino magistras Klaidas Pakutinskas patvirtino – žuvelė išties gardi, tad Stintų šventėje skoniais džiaugsis net gurmanai.
Užuodęs gardžius kvapus, į Stintų ordino riterių surengtą puotą atskubėjo net pats Kalėdų senis. Pasinaudoję šiuo netikėtu vizitu, Stintų ordino nariai suskubo į savo gretas įšventinti ir Kalėdų senį, tad nuo šiol ordinas turės ir išskirtinį narį, kuris turėtų pasirūpinti, kad stintos prie Palangos krantų niekad nestigtų.
Vasario 7-9 dienomis vyksiančios šventės „Palangos stinta“ metu palangiškiai ir kurorto svečiai galės paragauti daugybės stintos patiekalų – J. Basanavičiaus gatvėje tvyros šventinis šurmulys ir sklandys gardūs aromatai. Neabejojama, kad, kaip visada, populiariausia išliks šviežiai kepta stinta, tačiau neatsiliks ir marinuota, vytinta ar rūkyta žuvis. Šalia tradicinių patiekalų, bus galima išbandyti ir įmantresnių, pavyzdžiui, stintų ikrų kotletukus ar kitus netikėtus patiekalus.
Šios žuvies mėgėjai žino, kad stintą galima paruošti įvairiais būdais, o palangiškiai tikrai moka nustebinti savo išradingumu ir sumanumu.
Kad šventėje puikiai jaustųsi ne tik gurmanai, bet ir linksmybių pasiilgę pramogautojai, šventės „Palangos stinta“ metu kurorte netrūks žvejiškų atrakcijų, skambės muzika, o norintieji įsigyti lauktuvių namuose likusiems artimiesiems bus kviečiami pasivaikščioti į kermošių bei išsirinkti originalių tautodailininkų darbų bei kulinarinio paveldo atstovų siūlomų skanėstų. Žinoma, bus galima nusipirkti ir šviežių, agurkais kvepiančių ką tik sugautų stintų.
Organizatoriai siūlys ir daugiau įdomių veiklų – šeimos galės pasinerti į etnografines pramogas, patrauklias varžybas, kurioms nereikia išankstinio pasiruošimo, žvejai savo sėkmę galės išbandyti stintų meškeriojimo varžybose, nestigs ir kitokių atrakcijų.
Parašykite komentarą