Pirmasis visiškai atviras naujienų portalas
2024-06-13 |
Ketvirtadienio vakarą „MICHELIN Guide“ atstovai paskelbė, kad Lietuva nuo šiol turės 4 restoranus, įvertintus viena MICHELIN žvaigžde. Anoniminių „MICHELIN Guide“ ekspertų sudarytame Lietuvos restoranų sąraše atsidūrė 26 vietos, kuriose mėgautis patiekalais ir gėrimais rekomenduoja prestižinis „Michelin“ gidas.
„Michelin“ žvaigždės suteiktos restoranams „Džiaugsmas“, „Demo“, „Pas mus“ ir „Ninteen18“, visi jie veikia Vilniuje. Keturi restoranai dėl gero kainos ir kokybės santykio buvo pripažinti vertais „Big Gourmand“ vardo: „Gaspar’s“, „14Horses“, „Le Travi“ ir „Nüman“. Dar vienas restoranas – Radiškyje įsikūręs „Red Brick“ – gavo „Michelin“ žaliąją žvaigždę už tvarios gastronomijos puoselėjimą.
Galiausiai, dar 26 Lietuvoje veikiantys, ekspertus sužavėję restoranai pateko į „Michelin“ gidą: Vilniuje esantys „Amandus“, „Augustin“, „Da Antonio“, „Dine“, „Eleven“, „Ertlio Namas“, „Fabrikėlis“, „Farmer & The Ocean“, „Gastronomika“, „HeJi“, „Justa Pasta“, „Momo Grill“, „Pacai“, „Protėviai“, „Somm“, „Stebuklai“, „Stikliai“, „Telegrafas“; Kaune esantys „DIA“, „Uoksas“, „Monte Pacis“, „Arrivee“, Klaipėdos „Monai“, Trakų „Apvalaus Stalo Klubas“, Palangoje įsikūrusi „Vila Komoda“ ir Radviliškyje esantis „Red Brick“.
„Kiekvienas mūsų atrinktas restoranas pelnytai nusipelnė savosios vietos, ir šie restoranai iš tiesų yra geriausi iš geriausių. Keliaudami MICHELIN inspektoriai ragavo ir klasikinių, ir modernių patiekalų, ir vietinių, ir iš viso pasaulio atkeliavusių patiekalų, ir patiekalų, kuriais galima dalytis neįpareigojančioje aplinkoje, ir patiekalų, kuriuos galima paragauti iš degustacinio meniu, todėl mūsų pirmąjį pasirinkimą papuošė įvairūs restoranų stiliai“, – pranešime cituojamas Gwendal Poullennec, „Michelin“ gido tarptautinis direktorius.
Parašykite komentarą