Atnaujintas „GO Pilsner“ – pirmasis nealkoholinis alus netoleruojantiems glitimo

Verslas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2021-05-18

Alaus kūrėjai pristato naują nealkoholinio alaus receptą, kuriuo nuo šiol galės mėgautis ir glitimo netoleruojantys vartotojai. „Švyturio“ daryklos aludarė Dalia Jočytė ilgiau nei vienerius metus tobulino į sveikesnį vartojimą orientuoto nealkoholinio „GO Pilsner“ receptą, kurio atsiradimą paskatino naujausios tendencijos ir griežtėjantys vartotojų poreikiai.

Pirmasis šio nealkoholinio alaus receptas buvo sukurtas prieš šešerius metus. Per šį laiką jo kūrėjai subūrė daugybę lojalių vartotojų, tačiau daug kas ir pasikeitė – patobulėjo įmonės gamybos procesai, keitėsi pirkėjų prioritetai ir poreikiai. 

„Žmonės vis atidžiau skaito etiketes, žiūri, ką valgo ar geria. Cukraus ar kitų maistinių medžiagų suvartojimo tendencijos kinta, sveikų maisto produktų pasirinkimas krypsta į teigiamą pusę, tad vartotojas parduotuvių lentynose net ir nealkoholinį alų jau renkasi atsižvelgiant į šiuos poreikius. Todėl nusprendėme sustiprinti receptą ir dar labiau orientuotis į sveikatingumą“, – pranešime spaudai pasakoja D. Jočytė.

Tad „GO Pilsner“ ir „GO Wheat“ buvo patobulinti maistingumo atžvilgiu – juose palikti tik naturalūs cukrūs iš salyklo. Na, o naujasis pilsneris nuo šiol išsiskiria ir unikaliu gluten-free statusu – nealkoholiniu alumi jau gali mėgautis ir glitimo netoleruojantys vartotojai.

Ypatingos technologijos ir griežta kontrolė

„Alus gaminamas iš miežio ir kviečio, todėl jame visada rasime glitimo. Kvietiniame aluje šios medžiagos yra dar daugiau, tačiau, bendrai, glitimo netoleruojantys žmonės negali mėgautis alumi. Vis dėlto priėmėme šį iššūkį ir pirmieji Lietuvoje pagaminome nealkoholinį alų be glitimo. Tam reikalingus technologinius sprendimus ir žinias pasiskolinome iš skandinavų kolegų, kurie dar anksčiau išvystė šį procesą“, – teigia D.Jočytė.

Tiesa, palyginus su įprastu nealkoholiniu alumi, naujojo produkto gamyba reikalauja žymiai didesnių resursų ir yra griežčiau kontroliuojama.

„Filtracijos metu yra naudojamos papildomos medžiagos, kurios leidžia pašalinti perteklinį glitimo kiekį ir sumažinti jį iki minimumo. Tokios gamybos kontrolės sistema yra daug griežtesnė, tais pačiais vamzdžiais nebegali bėgti joks kitas alus. Dėl to iki šiol buvo įmanoma rasti įvežtinio gluten-free nealkoholinio alaus, tačiau nuo šiol parduotuvėse vartotojai galės rinktis ir lietuvišką tokio tipo prekę“, – džiaugiasi aludarė ir pažada, kad ateityje pristatys dar daugiau įdomių produktų.

Žymos: | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Brangs degalai, alkoholio bei tabako produktai

Nuo sausio 1 d. įsigalioja nauji akcizai alkoholiui, tabako produktams bei degalams. Dėl šių pakeitimų 1 litras benzino gali pabrangti ...
2025-01-01
Skaityti daugiau

Laiškai iš jūros, Svarbu

Klaipėdos uosto švyturio istorijos blyksniai (1)

Dar senovės Romoje ir Graikijoje uostų įplaukas naktį žymėdavo aukštai iškelti laužai, pirmykščiai švyturiai – „šviesos namai“ (angl. lighthouse) ir ...
2024-12-28
Skaityti daugiau

Švietimas

Vaikus kviečia statyti švyturį

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka, įprasmindama rudens sulaukusius Švyturio metus, skelbia ketvirtąją iniciatyvą-konkursą, skirtą šiai progai. Rugsėjį–lapkritį biblioteka ...
2024-09-24
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

undefined
undefined
undefined
Loading
Share This