Pirmasis visiškai atviras naujienų portalas
2020-01-29 |
Spyglys, anąsyk pranešęs, jog Klaipėdos uosto direkcijai susisiekimo ministro pietūs Minske atsiėjo gana pigiai, kai kurių uostininkų, kaip praneša patikimi šaltiniai, buvo suprastas klaidingai, tad skelbia patikslinimą: restorane „Druzja“ už pietus uostininkų palikta 212,47 eurų suma, savaime suprantama, buvo pravalgyta ne vieno asmens, o visos delegacijos.
Tačiau šiuo metu, žiniasklaidai paskelbus išsamų jau legendiniais tampančių pietų meniu, Spygliui ramybės neduoda kitas klausimas: ką iš išvardintų patiekalų rinkosi pan Narkevič?
Ar jis, kaip ir dar 6 delegacijos nariai, srėbė barščius su jautiena, o gal pirmam patiekalui rinkosi rūgštynių ar grybų sriubą?
Taip pat Spygliui būtų labai smalsu sužinoti, kuris antras patiekalas nusėdo ministro skrandyje: lašišos kepsnys, šnicelis ar viena iš 4 rūšių dešrelių? Mat vienas anonimas rinkosi čekišką kiaulienos dešrelę, po du skanavo Niurnbergo ir Berlyno dešreles, dar vienas susigundė kiaulienos ir jautienos dešrele, o keturi valgė lašišą. Tiesa, kažkas, galbūt vegetaras, kramtė keptą sūrį.
Ir jau visiški nebetverdamas iš smalsumo įkyruolis Spyglys labai norėtų sužinoti, kuriam – šviesiam ar tamsiam – alui pirmenybę teikė pan Narkevič? O gal ministras pasikuklino ir pasitenkino gira, šviežiomis greipfrutų sultimis ar net paprastu mineraliniu?
Vieno delegacijos dalyvio pietūs kainavo apie 35 eurus. Kur čia kriminalas?
Kriminalas, kaip jūs sakote, ne sumos dydis, o faktas, kad už ministro pietus sumokėjo jam pavaldi įmonės. Ir tai nustatė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, ne žurnalistai 🙂 https://www.atviraklaipeda.lt/2020/01/22/uz-jaroslavo-narkeviciaus-pietus-minske-sumokejo-uosto-direkcija/