Pirmasis visiškai atviras naujienų portalas
2018-02-27 |
Populiariame Klaipėdos bare „Kaštonas“ šeimininkavę Martyna Feser ir Raimondas Baublys priėmė „Švyturys B-House“ iššūkį – komanda vadovaus gastrobarui rekonstruotoje „Švyturys Brewery“ alaus darykloje senamiestyje.
Erdvios patalpos uostamiesčio senamiestyje, ką tik subrandinto gėrimo atsargos iš už sienos esančios daryklos, išskirtinis ir šiuolaikiškas interjeras, scena gyviems muzikantų pasirodymams, švieži meniu ingredientai ir talentingas virtuvės šefas – tik dalis projekto kozirių.
Raimondas: Tai kažkas visai naujo Klaipėdoje – ambicingas projektas, prie kurio prisidėję ir JAV craft‘inio alaus krikštatėviai „The Brooklyn Brewery“. Tai naujas puslapis ir išbandymas mūsų karjeroje, o kuo daugiau gilinamės į patį alaus gėrimą, tuo jis atrodo įdomesnis, turintis daugiau kultūros ir istorijos, nei įsivaizdavome. Būtų sunku be turimos patirties, bet „Kaštonas“ giliai įsirėžė mūsų smegenyse. Išmokome ir gyvenimiškų pamokų, ką daryti ir ko ne, kaip efektyviai reaguoti į problemas, todėl jaučiamės pasiruošę ir labai laukiame kūrybinio darbo kartu su projekto komanda.
R: Tai sunkus, daug jėgų ir asmeninio laiko reikalaujantis darbas. Reikia kruopštumo, darbštumo, pasiaukojimo ir greitos reakcijos. Bet kai visi laikosi tam tikrų taisyklių, griežtam būti netenka.
Martyna: Reikia būti komandos dalimi, kad komanda noriai įsitrauktų ir būtų kaip kumštis, matytų prasmę ir nebijotų atvirumo. Laimingas kolektyvas – svarbiausia grandis. Jis turi būti kaip kapitono Jameso Cooko laivas, ieškantis naujų žemių: jo įguloje yra ir narsių užkariautojų, ir mokslininkų tyrinėtojų, ir gelbėtojų patarėjų. Esmė – kontrastingos asmenybės. Teisingas požiūris svarbiau nei patirtis.
R: Išbandžiau ne vieną profesiją – vadybininko, konsultanto, mokytojo, ūkininko, animatoriaus ir t.t. Ne kartą teko ir užsienyje padirbėti. Visos profesijos davė naudingos patirties, kurią galiu pritaikyti dabartinėje ir labai mylimoje srityje.
M: Vienas įdomesnių užsiėmimų – kartu Egipte dirbome animatoriais. Didžiuliame viešbutyje linksminome žmones: aš paplūdimyje mokiau pilvo šokių, jogos, ruošėm įvairius pasirodymus. Raimis net vaidino Kalėdų senelį ant kupranugario 35 laipsnių karštyje, o aš buvau snieguolė. Veiklų mūsų gyvenime buvo daug, jos visos įgauna atitinkamą vaidmenį, sudaro pamatinį atspirties tašką – manau, kad niekas nevyksta be reikalo.
R: Tai senosios tradicijos, atgijusios naujame apvalkale – pavadinčiau tai „Kaštono“ evoliucija. Tai bus sociali bendruomenės susibūrimų, įvairių renginių vieta, kuriai jau ruošiame ilgą muzikantų, lipsiančių ant naujosios scenos, sąrašą. Tikimės, kad „Švyturys B-House“ taps ir regiono kultūriniu švyturiu, o mes praplėsime savo klaipėdiečių draugų ratą, į kuriuos kreipsimės vardais ir žinosime jų mėgstamiausius užkandžius. Mano nuomone, tai ir bus pagrindinė traukos jėga.
M: Man tai nuostabus naujas pastatas ir, ko gero, stilingiausias interjeras Vakarų Lietuvoje – didžiuliai arkiniai langai, dominuojančios aukštos lubos, šiuolaikinis industrinis stilius. Čia įvyks alaus kultūros inovacijų bei tradicijų puoselėjimo sprogimas. Holistinė perspektyva paremta dėmesiu detalėms, o koncepcijos išpildymui paruošta ne viena staigmena. Būsime lankstūs ir įdomūs, pasaulines tendencijas perteiksime Klaipėdietišku stiliumi. Įvairias maisto kultūras derinsime su alumi, kviesime kulinarus ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio, eksperimentuosime savo maisto rūkykloje. Žmonių laisvalaikis – didžiulė atsakomybė, bet ir idėjų netrūksta.
R: Negalėtume įsivaizduoti niekaip kitaip, nei kaip tikrą BOMBĄ! Tikiuosi, kad baras greitai įgaus savo charakterį, kuris patiks žmonėms, ir tikrai taps populiariu traukos centru Klaipėdoje.
M: Aš už gyvenimą „iš visos širdies“ ir jei kažko imuosi savo noru, tai pilnai tuo tikiu. „Švyturys B-House“ tikrai sudrebins Klaipėdą!
Parašykite komentarą