Miestas pasipuošė dar dviem piešiniais

Miestas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-09-15

Nuo liepos pietinėje Klaipėdoje buvo vykdomas projektas „Kuriu aplinką“, finansuojamas Klaipėdos miesto savivaldybės. Jo metu vyko nemokamų kūrybinių dirbtuvių ciklas vaikams ir jaunimui, o galutinis projekto rezultatas – du viešąsias erdves papuošę piešiniai.

Organizatorių nuotr.

Kūrybinių dirbtuvių metu kartu su edukatore, kultūros, meno bei mokslo projektų kuratore Inga Norkūniene bei menininku Rodionu Petrovu vaikai tyrinėjo savo miesto temą vizualiniais vaizdiniais, ieškojo asmeninių ryšių su kasdienine aplinka.

„Dirbtuvių metu vaikai piešė savo miesto simbolius, vaizdavo tai, kas jiems yra miestas, jų aplinka. Dažnas vaizdavo jūrą, laivus, žuvis, buvo ir kitokių asociacijų, pavyzdžiui, vienas iš vaikų piešė įvairių šalių vėliavas, kas atspindi Klaipėdą kaip uostamiestį. Kitas nupiešė ledus, kurie jam asocijuojasi su laiminga vaikyste“, – dalinosi projekto organizatoriai.

Pagal sumanymą vaikų piešiniai turėjo transformuotis į bendrą gatvės meno kūrinį, kurį sukurti, pasak R. Petrovo, buvo tikras iššūkis.

Organizatorių nuotr.

„Buvo svarbu nenutolti nuo temos, apjungti vaikų piešinius į bendrą kūrinį išlaikant vieningą idėją ir gatvės meno kūriniams būdingą estetiką. Tad rezultate žaisminga forma buvo pavaizduotas vanduo ir smėlis, žvaigždės ir dangus, o vaikų nupieštų piešinių fragmentai atrodo tarsi išdidinti lipdukai. Gavosi toks nuotaikingas vaikų idėjų, jų pavaizduotų miesto ir vaikystės simbolių koliažas“, – teigė menininkas.

Pagal šį projektą buvo nutapyti du kūriniai, vienas kurių skirtas ypatingai progai – šiems Švyturių metams.

INFORMACIJA

Baigiamoji „Kuriu aplinką“ projekto nata – tai susitikimai su projekto dalyviais ir visuomene. Rugsėjo 21 d. vyks projekto pristatymas ir kūrybinės dirbtuvės su menininke Kseniia Buryka bendruomenės šventėje „Būkime kartu“ (organizuoja Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro (KKLJC) Atviras jaunimo centras). Jos metu organizatoriai papasakos apie projekto atsiradimo istoriją, kvies pokalbiui apie tolimesnes projekto vystymosi galimybes. Kviečiami visi norintys atvykti rugsėjo 21 d., šeštadienį, 13 val. į Sąjūdžio parką, esant tarp Laukininkų ir Varpų g.

Žymos: | | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Kvies būti kartu

Rugsėjo 21 d., šeštadienį, 13 val., Sąjūdžio parke, esančiame tarp Laukininkų ir Varpų g., vyks bendruomenės šventė „Būkime kartu“. Klaipėdos ...
2024-09-10
Skaityti daugiau

Kultūra

Baltijos kelio jubiliejų klaipėdiečiai minės Sąjūdžio parke

Šiemet minimos 35-osios Baltijos kelio metinės. 1989 m. rugpjūčio 23 d., minint nusikalstamo Molotovo–Ribentropo pakto ir jo slaptųjų protokolų pasirašymo ...
2024-08-22
Skaityti daugiau

Miestas

Vaikus ir jaunimą kviečia į kūrybines dirbtuves

Klaipėdoje vykdomas projektas „Kuriu aplinką“, kurio metu vyks nemokamų kūrybinių dirbtuvių ciklas vaikams ir jaunimui, padėsiantiems kurti naują neofreską. Kūrybinių ...
2024-07-24
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This