Aurimas Valujavičius: „Didžiausi spuogai buvo ant užpakalio“

Fotoreportažai, Veidai
Vidmantė Domarkaitė, „Atviros Klaipėdos“ praktikantė
2024-09-15

Šeštadienį po pietų Lietuvos jūrų muziejuje įvyko ekstremalo Aurimo Valujavičiaus irklinės valties paroda „Irklais per Atlantą“ bei susitikimas su sportininku. Jis prisipažino jau suplanavęs kelionių iki 2028 metų.

„Šiaip tai ir fiziškai yra lengviau irkluoti per Atlantą nei minti dviratį“, – atviravo A. Valujavičius, kurį kalbino socialinių tinklų žvaigždė Paul De Miko. Į pokalbį susirinko nemažai įvairaus amžiaus žmonių nuo vaikučių iki senjorų.

Vidmantės Domarkaitės nuotr.

Pasak Aurimo, Baltijos jūroje buvo sunku treniruotis, vandenyne lengvesnės sąlygos, nes bangos, nors ir aukštos, bet ne taip daužosi, kaip Baltijoje. Jis prisipažino iki naujųjų metų kelionių kol kas nesuplanavęs, bet jau artimiausioje ateityje yra nusimatęs dvi. Vienos ekspedicijos neišdavė, pridūręs, kad ir jam pačiam dėl jos yra neramu, bet viskas įmanoma.

„Aš tai daug ašarų išliejau, mano sūnus išvis sakė, kodėl verkiu, gi ne jis išplaukė, bet nenorėjau Aurimui sakyt, žilų plaukų, tikriausiai, daugiau atsirado“, – šypsodamasi kalbėjo renginio dalyvė Regina. Ji sportininko kelionę stebėjo nuo pat pradžių ir laukė, kada jis pasieks mamos glėbį, o kai tai įvyko, nesulaikė ašarų.

Aurimo senelis Virgilijus taip pat neslėpė džiaugsmo ir pasididžiavimo anūku: „Jis tokį žygdarbį įvykdė, žmogus dabar išpopuliarėjo, iškart smagiai atrodo“.

Vidmantės Domarkaitės nuotr.

Paklausus Virgilijaus, ar keliautų su anūku, juokaudamas atsakė, kad Aurimas vienišius, lai vienas keliauja.

A. Valujavičius, prisimindamas skausmus, patirtus kelionėje, teigė, kad labiausiai kentėjo ne nutrintos plaštakos, o užpakalis, kai reikia išsėdėti tiek valandų vienoje vietoje.

„Didžiausi spuogai buvo ant užpakalio“, – juokėsi sportininkas kartu su jo besiklausiusiais.

Vidmantės Domarkaitės nuotr.

Juokingiausia istorija, kurią papasakojo A. Valujavičius, buvo apie lažybas tarp nepažįstamų žmonių ir lažybos su draugu.

„Kai kurie net lažinosi iš butelio, kad man nepavyks, bet pralošė“, – juokėsi sportininkas.

Kitas draugas žadėjo Aurimui nupirkti čeburekų, jei jis perplauks Atlantą.

„Mes dar nesusitikom, o aš vis laukiu tų dviejų čeburekų su sūriu“, – sakė A. Valujavičius.

Vidmantės Domarkaitės nuotr.

Pasak Jūrų muziejaus direktoriaus pavaduotojo Romualdo Adomavičiaus, tokiu žygiu A. Valujavičius prisideda ir prie Lietuvos jūrininkų istorijos. Tai yra ketvirta valtis, perplaukusi jūras, vandenynus, o muziejuje eksponuojamos trys iš jų.

„Kad tai bus toks nišinis ir tokio mastelio istorinis žygis, aš tą iškart supratau”, – prisipažino Aurimas, pridūręs, jog Lietuva nėra Anglija, kurios gyventojams kelionės jūra esą yra įaugusios į kraują, o „Lietuvai tai kitas mastelis ir suvokimas, todėl reikia parodyti, kas tai yra, kaip tai veikia“.

Vidmantės Domarkaitės nuotr.

A. Valujavičius neslepia, kad pavojingas gyvenimas duoda šarmo ir prisiminimų, o jam pačiam svarbiausia nugyventi spalvingą gyvenimą.

Žymos: | | | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Konferencijoje kalbės apie jūros būklę ir Rusijos grėsmes 

Rugsėjo 21 d. Juodkrantėje vyks jau devintasis festivalis „Sveika, Neringa“. Jo metu pirmą kartą organizuojama ir ekologinė konferencija „Baltijos jūros ...
2024-09-16
Skaityti daugiau

Miestas

Jūrų muziejus kviečia senjorus į nemokamas edukacijas

Lietuvos jūrų muziejus visą rudenį kviečia aktyvius senjorus dalyvauti nemokamuose edukaciniuose užsiėmimuose projekte „Aš į jūrą plaukiau – susitikimai Lietuvos ...
2024-09-12
Skaityti daugiau

Švietimas

Pirmoji profesoriaus Kazio Pakšto premija - dviem laureatams

Trečiadienio vakarą surengtos pirmosios Lietuvos jūrų muziejaus įsteigtos Profesoriaus Kazio Pakšto premijos įteikimo ceremonijos metu paaiškėjo, kad ji atiteks ne ...
2024-09-11
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This