Premjerė: rusišką salietrą gabenantis laivas į Klaipėdą įleistas nebus

ELTA
Žygimantas Šilobritas (ELTA)
2024-09-12

20 tūkst. tonų amonio nitrato trąšų iš Rusijos krovinys į Klaipėdos uostą įleistas nebus, tvirtina premjerė Ingrida Šimonytė.

„Krovinys į uostą nebus įleistas“, – Vyriausybės valandos Seime metu ketvirtadienį sakė I. Šimonytė.

Taip ji atsakė į parlamentarės Ligitos Girskienės iškeltą klausimą, kodėl Klaipėdos uostas svarsto įleisti laivą „Ruby“ ir jo krovinį.

Malcolm Cranfield (marinetraffic.com) nuotr.

„Vakar tikriausiai matėte viešojoje erdvėje, kad į Klaipėdos uosto administraciją kreipėsi rusiško laivo, kuris gabena 20 tūkst. tonų amonio nitrato krovinį ir šiuo metu yra sugedęs. Ir jie nori prisišvartuoti būtent Klaipėdos uoste. Ir Klaipėdos uosto administracija ėmėsi svarstyti prašymą. Įgula nori iškrauti visą šią salietrą ir tada važiuoti į doką remontuoti laivo. Ar negalime pasakyti ne?“ – Vyriausybės valandos metu klausė parlamentarė.

Trečiadienį portalas „Delfi“ pranešė, kad 20 tūkst. tonų amonio nitrato trąšų iš Rusijos plukdantis pažeistas laivas galimai plauks į Lietuvą. Šiuo metu su Maltos vėliava plaukiantis laivas yra prisišvartavęs prie Norvegijos krantų.

Tuo metu Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas Algis Latakas tvirtino, kad sprendimas dėl laivo įleidimo į uostą bus priimtas artimiausiu metu.

Nors amonio nitratas yra naudojamas trąšoms, tai taip pat yra sprogstamoji medžiaga, kurios pagrindo sprogmenys naudojami griauti seniems pastatams ar karinėms reikmėms.

Didžiulės sukauptos amonio nitrato atsargos 2020 m. rugpjūtį Beirute sukėlė sprogimą, pražudžiusį bent 218 asmenis ir sužeidusi dar 7 tūkst.

Kopijuoti, platinti, skelbti ELTOS turinį be ELTOS raštiško sutikimo draudžiama

Žymos: | | | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Į Klaipėdos uostą nusidriekė pirmasis žaliasis laivybos maršrutas

Singapūro laivybos įmonė „X-Press Feeders“ nusprendė įtraukti Klaipėdos uostą į laivybos maršrutą, kuriuo kursuoja žaliuoju metanoliu varomi konteinerius gabenantys laivai. ...
2024-09-16
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Tarp Klaipėdos vienmandatininkų - nė vieno milijonieriaus ir 8 „benamiai“

Iš 41 kandidato, siekiančio tapti Seimo nariais keturiose Klaipėdos vienmandatėse rinkimų apygardose, net penki Valstybinei mokesčių inspekcijai nurodė 2023 m. ...
2024-09-14
Skaityti daugiau

ELTA

Dėl rusišką salietrą plukdžiusio laivo remonto Klaipėdoje dar bus sprendžiama

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas Algis Latakas sako, kad rusiškos salietros krovinys į Klaipėdą nebuvo priimtas ir jam rastas ...
2024-09-12
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This