Kurtiesiems buriuotojams teko patirti Kuršių marių pyktį

Sportas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-09-12

Pasaulio kurčiųjų buriavimo čempionato, vykstančio Nidoje, dalyviams Kuršių marios parodė ir savo kitą veidą, kuris nebuvo toks mielas kaip iki tol.

Kai kuriems „Mariner“ klasės jachtomis rungtyniavusiems buriuotojams teko išgyventi nemalonias akimirkas. Lietuvos ekipažui, vadovaujamam Raimundo Jankaus, išlūžo stiebas. Regata jiems baigėsi pirmiau laiko, laimė, jachta išliko stabili ir visi sveiki grįžo į krantą.

Edvino Vaičiulio nuotr.

Kitokių išbandymų sulaukė ukrainiečiai. Jų jachta apsivertė, o įgula atsidūrė vandenyje. Incidento metu vienas iš ekipos narių patyrė rankos traumą ir čempionatą baigė medikų globoje.

Dėl siautėjusio vėjo teisėjai atsisakė kvalifikacinio etapo, o ir paskutinę dieną dėl tos pačios priežasties nebuvo surengta finalinė regata.

Prizininkais buvo paskelbti tie, kurie pirmavo po dviejų etapų. Auksą ir sidabrą iškovojo lenkų komandos, bronzą – antrasis Ukrainos ekipažas.

Lietuviams „Mariner“ jachtos buvo mažiau paklusnios nei prieš tai, kai varžėsi „Hansa“ klasės „laivais“.

Mūsų pirmoji įgula, vadovaujama Lauros Jūdvytytės, – Marius Rimkus, Marius Andrijauskas ir Deividas Sinkevičius, galutinėje įskaitoje užėmė 8-ąją vietą tarp 12 komandų.

Nesėkmės, persekiojusios lietuvių antrąjį ekipažą, kuriame buvo du vyrai ir dvi moterys – Raimundas Jankus (kapitonas), Robertas Simaitis, Diana Norvilienė bei Nina Šamakova, nugramzdino jį į rikiuotės dugną.

Čempionatas bus baigtas mūšiu dėl medalių „Puck“ jachtų klasėje. Numatyta, kad buriuotojai varžysis tris dienas. Tačiau ketvirtadienio rytą Kuršių marios vėl užsiožiavo – visiškai „išjungė“ vėją. Dalyviai laukia gamtos malonės.

Pirmenybės bus baigtos rugsėjo 15 dieną, sekmadienį, pirmą kartą surengtomis burlentininkų varžybomis.

Žymos: | | | | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Orai

Mažiausiai karštų dienų šią vasarą buvo Nidoje

Pasak Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos, pačios karščiausios šios vasaros dienos, kuomet beveik visose stotyse įkaito iki ≥30 °C, buvo birželio 27–28, ...
2024-09-19
Skaityti daugiau

Orai

Daugiausia tropinių naktų šią vasarą buvo pamaryje, Kretingoje - šilumos rekordas

Tropinė naktis – kai net vėsiausiomis nakties / ryto valandomis oro temperatūra nenukrenta žemiau 20,0 °C. Jų metu gali būti ...
2024-09-18
Skaityti daugiau

ELTA

Kuršių marių taršos bylą pradėjo nagrinėti naujas teisėjas

„Grigeo Klaipėda“ Kuršių marių taršos bylą antradienį pradėjus nagrinėti naujam teisėjui, iš naujo pradėtas įrodymų tyrimas, valstybinį kaltinimą palaikanti prokurorė ...
2024-09-17
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This