Jūrų muziejus kviečia senjorus į nemokamas edukacijas

Miestas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-09-12

Lietuvos jūrų muziejus visą rudenį kviečia aktyvius senjorus dalyvauti nemokamuose edukaciniuose užsiėmimuose projekte „Aš į jūrą plaukiau – susitikimai Lietuvos jūrų muziejuje“.

Muziejaus direktorė Olga Žalienė džiaugiasi muziejaus galimybe sudaryti senjorams sąlygas ne tik bendrauti ir aktyviai leisti laisvalaikį, bet ir iš arčiau pažinti jūrų gamtos ir istorijos pasaulį.

„Paruošėme išties plačią programą, susidėsiančią iš trijų skirtingos tematikos ciklų“, – sako Lietuvos jūrų muziejaus edukacijos skyriaus vedėja Kristina Skiotytė-Radienė.

Ciklas „Nuo EGO prie EKO“ yra skirtas supažindinti senjorus su Baltijos jūros taršos problemomis ir atkreipti dėmesį į tai, ką kiekvienas iš mūsų galime padaryti dėl tvaresnės ateities. Ciklas „Nuo upelio per Baltijos jūrą iki vandenyno“ padės geriau pažinti Lietuvos ir pasaulio vandens telkinių ir vandenynų gyvąją gamtą. Ciklas „Lietuva jūrinė valstybė“ papasakos, kaip tarpukario Lietuvoje kūrėsi jūrinis laivynas, atskleis galimybes, kurias jūra ir uostai suteikia valstybei.

Muziejus, bendradarbiaudamas su Klaipėdos visuomenės sveikatos biuru ir Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapijos ,,Caritu“, iš viso planuoja surengti 24 užsiėmimus, kuriuose galės dalyvauti daugiau nei 200 senjorų.

Senjorai, norintys dalyvauti nemokamuose edukaciniuose užsiėmimuose, turėtų susisiekti su Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro koordinatore Agne Lubyte telefonu +370 640 82494 arba elektroniniu paštu agne@sveikatosbiuras.lt ir registruotis į užsiėmimus.

Žymos: | | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Veidai

Aurimas Valujavičius: „Didžiausi spuogai buvo ant užpakalio“

Šeštadienį po pietų Lietuvos jūrų muziejuje įvyko ekstremalo Aurimo Valujavičiaus irklinės valties paroda „Irklais per Atlantą“ bei susitikimas su sportininku. ...
2024-09-15
Skaityti daugiau

Kultūra

Senjorus kviečia į nemokamus edukacinius užsiėmimus ir ekskursijas 

Lietuvos nacionalinis dailės muziejaus (LNDM) Prano Domšaičio galerija ir Laikrodžių muziejus nuo rugsėjo pabaigos kviečia senjorus į edukacinius užsiėmimus ir ...
2024-09-12
Skaityti daugiau

Švietimas

Pirmoji profesoriaus Kazio Pakšto premija - dviem laureatams

Trečiadienio vakarą surengtos pirmosios Lietuvos jūrų muziejaus įsteigtos Profesoriaus Kazio Pakšto premijos įteikimo ceremonijos metu paaiškėjo, kad ji atiteks ne ...
2024-09-11
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This