Ieškinio sulaukė dar vienas Kretingos politikas

Regionas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-08-09

Prokuratūros teismui pateikė civilinius ieškinius, kuriais prašoma iš dar vieno Kretingos savivaldybių tarybų nario priteisti nepagrįstai jiems išmokėtas išmokas.

Klaipėdos apygardos prokuratūra su ieškiniu dėl nepagrįsto praturtėjimo kreipėsi į Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmus, prašydama Kretingos rajono savivaldybės naudai iš buvusio šios savivaldybės tarybos nario Stasio Kaniavos priteisti daugiau nei 7 tūkst. eurų. Prokuratūros atlikto tyrimo duomenimis, ši suma S. Kaniavai buvo nepagrįstai išmokėta kaip kompensacija už degalus.

Tyrimo metu aiškinantis šių išlaidų pagrįstumą, buvo nustatyta, kad per 2019–2023 m. kadencijos laikotarpį S. Kaniava savivaldybei teiktais dokumentais prašė kompensuoti 11 936 eurus, kurie, anot tarybos nario, buvo panaudoti kurui.

Atlikus tyrimą ir patikrinus politiko automobilio ridą, buvo nustatyta, kad praėjusios kadencijos laikotarpiu jis nuvažiavo mažesnį atstumą (86 721 km) nei grindė (95 855 km) savivaldybei teiktais dokumentais. Nustatyta, kad dalis S. Kaniavos pateiktų kvitų buvo pripažinti kaip pagrindžiantys patirtas kuro išlaidas pagal automobilio ridą, tačiau ši suma dalinama į dvi dalis, nes tarybos narys transporto priemonę naudojo ne tik tarybos nario funkcijoms vykdyti, bet ir asmeniniais tikslais. Todėl nėra jokio pagrindo teigti, kad jam turėtų būti kompensuotos visos pateiktos automobilio rida pagrįstos išlaidos degalams.

Be to, nustatyta, kad buvęs tarybos narys karantino metu, kai bendravimas ir kelionės buvo apribotos, teikė savivaldybei dokumentus, prašydamas kompensuoti daugiau nei 2000 eurų už patirtas kuro išlaidas.

Uostamiesčio prokuratūros atlikto tyrimo duomenimis, S. Kaniava taip pat iš savivaldybės gavo 455 eurus, kurie jam buvo išmokėti nesilaikant nustatytos tvarkos dėl atsiskaitymo už išlaidas ir išmokų mokėjimo.

Įvertinus tyrimo metu gautų duomenų visumą, į Kretingos rajono savivaldybės biudžetą S. Kaniava turi grąžinti 7006 eurus.

Savivaldybių lėšų panaudojimo tyrimuose viešojo intereso gynimo prokurorai vertina, ar pinigų sumos tarybos nariui yra išmokėtos teisėtai, o nustatę teisės aktų pažeidimus – kreipiasi su ieškiniu į teismą dėl konkrečių sumų grąžinimo į biudžetą civilinio proceso tvarka. Generalinės prokuratūros, Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių apygardų prokuratūrų Viešojo intereso gynimo skyrių prokurorai apylinkių teismams šiuo metu yra pateikę 62 civilinį ieškinį bendrai 756 834 eurų sumai.

Šalies savivaldybėms tarybos nariai bendrai savanoriškai jau yra grąžinę 860 185 eurų į savivaldybių biudžetus.

Šiuo metu atliekami viešojo intereso gynimo tyrimai dėl lėšų grąžinimo į Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Panevėžio miestų bei Vilniaus, Ukmergės, Alytaus, Jonavos, Varėnos, Druskininkų, Lazdijų, Prienų, Tauragės, Šilutės, Kretingos, Mažeikių, Telšių, Radviliškio, Joniškio, Akmenės, Ignalinos, Pasvalio, Zarasų rajonų ir Pagėgių, Marijampolės, Neringos savivaldybių biudžetus.

Žymos: | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Šilutės politikui - 21 420 eurų sąskaita

Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai kreipėsi į Tauragės apylinkės teismą su civiliniu ieškiniu dėl daugiau negu 21 tūkst. ...
2024-07-25
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūros ieškinys - dar vienam Kretingos politikui

Klaipėdos prokuratūra pateikė civilinį ieškinį, kuriuo Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmų prašo Kretingos rajono savivaldybės naudai iš buvusio Kretingos rajono ...
2024-06-21
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Nuteisė Neringos politiką

Klaipėdos apygardos teismas priėmė baudžiamąjį įsakymą, kuriuo buvęs Neringos savivaldybės tarybos narys Stasys Valančius pripažintas kaltu dėl sukčiavimo, piktnaudžiavimo bei ...
2024-06-21
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This