Pirmą kartą Lietuvoje vyksta išskirtinė jūrinė stovykla moksleiviams  (3)

Fotoreportažai, Uostas ir jūra
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-08-06

Pažintys su jūrinėmis profesijomis, Klaipėdos uostu, iššūkis valdyti laivus moderniuose simuliatoriuose, irklavimas vikingų valtimis, susipažinimai su pajūrio gelbėtojų, karinių jūrų pajėgų narų-išminuotojų, laivuose dirbančių jūrininkų darbo specifika, patirtys Lietuvos jūrų muziejuje ir delfinariume, virtualios jūrinės realybės pojūčiai, karjeros pokalbiai su dirbančiais laivavedžiais. Tai – tik dalis veiklų, kurias šią savaitę išbando keliolika moksleivių iš visos Lietuvos, atvykusių į pirmą kartą organizuojamą jūrinę stovyklą uostamiestyje.

„Šiais metais nusprendėme sutelkti jūruomenės pajėgas ir surengti jūrinių patyrimų kupiną stovyklą jaunuoliams iš tolimesnių nuo jūros regionų. Lietuvos jūrininkų sąjunga ne tik rūpinasi mūsų šalies jūrininkų interesais ir gerove, mūsų misija apima ir socialines veiklas, kurios padeda populiarinti jūrines profesijas, didinti jų prestižą. Ši stovykla – puikus būdas priartinti jūrą prie jaunimo, atraktyviai pristatyti jos teikiamas karjeros galimybes“, – pranešime cituojamas Aleksandras Kaupas, Lietuvos jūrininkų sąjungos pirmininkas.

Šią jūrinę stovyklą organizuoja Lietuvos jūrininkų sąjunga ir Baltijos jūrų skautų organizacija.

„Baltijos jūrų skautų tikslas – telkti motyvuotus žmones, kuriems yra įdomi jūros specifika, todėl labai džiaugiamės galėdami prisidėti prie šios puikios iniciatyvos. Lietuva turi neįkainojamą turtą – Baltijos jūrą, todėl reikia išnaudoti jos galimybes ir paskatinti kuo daugiau jaunų žmonių rinktis su jūra susijusias veiklos kryptis“, – pasakojo Jurgita Paškevičienė, asociacijos „Baltijos jūrų skautai“ vadovė.

Į pirmą kartą rengiamą unikalią jūrinę stovyklą atvyko šešiolika specialią atranką įveikusių jaunuolių iš Vilniaus ir Kauno rajonų, Panevėžio, Kėdainių, Ukmergės, Šakių, Kalvarijos. Stovykloje dalyvauja devynios merginos ir septyni vaikinai.

„Jūra suteikia neaprėpiamas galimybes, todėl tikimės, kad ši stovykla praplės jaunimo akiratį ir suteiks kuo daugiau žinių apie jūrą, uostą ir laivus, jūrinę šio miesto specifiką. Esame atviri veržliam jaunimui, tad tikimės, kad tikrai ne vienas ateityje susidomės studijomis, kurios yra neatsiejamos nuo jūros ir uosto“, – sakė Lietuvos jūreivystės akademijos, greta kurios buvo iškelta stovyklos vėliava, direktorius Vaclav Stankevič.

Jūrinė stovykla surengta sutelkus gausias jūruomenės pajėgas. Prie veiklų organizavimo prisideda Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco“), Lietuvos jūreivystės akademija, Lietuvos jūrų muziejus, Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centras, Lietuvos karinės jūrų pajėgos, Klaipėdos irklavimo centras, „Klaipėdos paplūdimiai”, UAB „Novikontas”, UAB „Towmar Baltic”, „DFDS Seaways“, projektas „Jūros ambasada”, Klaipėdos mažųjų laivų savininkų asociacija.

„Vos tik išgirdome, kad bus rengiama tokia išskirtinė stovykla, nekilo abejonių, kad turime skatinti šią iniciatyvą. Jeigu norime tikėti Lietuvos, stiprios jūrinės valstybės idėja, privalome skirti ypatingą dėmesį jaunimui. Tikimės, kad jauniems žmonėms bus įdomu išvysti jūrų uosto užkulisius, pajausti uostamiesčio dvasią“, – teigė vienos iš stovyklos rėmėjų, „Klasco” generalinis direktorius Vitalij Muštuk.

Jūrinė stovykla vyks visą šią savaitę. Stovyklos organizatoriai tikisi, kad analogišką stovyklą Klaipėdoje pavyks surengti ir kitąmet.

Žymos: | | | | | | | | |

Komentarai (3):

Atsakymai į “Pirmą kartą Lietuvoje vyksta išskirtinė jūrinė stovykla moksleiviams ”: 3

  1. Aleksandras parašė:

    retai skaitau komentarus, bet neištvėriau neatrašęs.
    Gerb. Palmira, dėkoju Jums už tai kad atvirai, savo vardu atrašėte „drąsos kupinam žmogui” (pasivadinusiam nuostabiu vardu – BALTIJA), komentuojančiam straipsnį apie jūrinę stovyklą, savo nuomonę. Man labai gaila, kad atsiranda tokių „paslaptingų” komentuojančių ir esmės nesuprantančių žmonių, kurių norisi paklausti, o ką tu padarei?. Jūrinė stovykla organizuota pirmą kartą. Nuoširdžiai dėkoju visiems kurie prisidėjo ne tik edukacijomis bet ir finansiškai. stovyklos kasdienus įvykius galite stebė FB.

  2. Baltija parašė:

    Kažkaip keistoka ; kokia jūrinė stovykla jaunimui kai dalyvauja 14 jaunuolių, o dvigubai daugiau ne …jaunuolių- įvairių aukštas ir ne ,pareigas užimančių… biurokratų. Net savivaldybė…. Ar tik ne kvepia silpnais sugebėjimais organizuoti, nesugebėjimu ar tingėjimu?? Ar tik nesilpnas yra jūrininkių sąj.pirm. A.Kaupas. Iš 8 miestų sukviečia vos 14…Matyt todėl ir katastrofiškai trūksta stojančių į Jūreivystės kolegiją ( dabar jau kt. pavadinimas). Be to kvepia ir politika su seimo rinkimais…

    • Avatar photo Palmira Martinkienė parašė:

      O kur jūs matote parašyta, kad dalyvauja ir ne jaunuoliai? Ten organizatoriai išvardinti, ne dalyviai. Parašyta konkrečiai: „Į pirmą kartą rengiamą unikalią jūrinę stovyklą atvyko šešiolika specialią atranką įveikusių jaunuolių iš Vilniaus ir Kauno rajonų, Panevėžio, Kėdainių, Ukmergės, Šakių, Kalvarijos. Stovykloje dalyvauja devynios merginos ir septyni vaikinai”. Kas jums dar neaišku?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Veidai

Išrinktas Metų jūrininkas

Klaipėdoje įsisiūbuojanti jubiliejinė 90-oji „Jūros šventė“ prasidėjo išskirtiniu renginiu, kuriame skirtas ypatingas dėmesys Lietuvos jūrininkams. Jūroje ilgus metus dirbusius ar ...
2024-07-26
Skaityti daugiau

Regionas

Šventojoje - šeimų, auginančių kurčius ir neprigirdinčius vaikus, vasaros stovykla

Ketvirtadienį Šventojoje prasideda Lietuvos šeimų, auginančių kurčius ir neprigirdinčius vaikus, vasaros stovykla „Bėgant iš tylos pasaulio”. Stovykla vyks poilsio komplekse ...
2024-07-25
Skaityti daugiau

Vasara

Moksleivius kviečia į teatro ir kino stovyklas

Klaipėdos jaunimo teatras kviečia moksleivius į Kultūros fabrike vyksiančias vasaros stovyklas „Jaunieji kūrėjai“ ir „Procesas“. Dieninė vasaros stovykla „Jaunieji kūrėjai“ ...
2024-06-06
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This