Demokratų kandidatų į Seimą sąrašas – su klaipėdietišku siurprizu (7)

Politika, Svarbu
Avatar photoMartynas Vainorius
2024-07-08

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ Valdybai po reitingavimo patvirtinus partijos kandidatų į Seimą daugiamandatėje apygardoje sąrašą paaiškėjo, kad joje atsidūrė ir gerai žinomas, politinius kompanjonus nusprendęs pakeisti klaipėdietis politikas.

„Partija didžiuojasi ir sąraše esančiais stipriais regionų politikais, ir naujais veidais“, – rašoma pranešime, kuriame prie tokių politikų paminėtas Romaldas Sakalauskas ir jam skirtas 19 sąrašo numeris.

Į Klaipėdos miesto tarybą su Socialdemokratų partijos sąrašu išrinktas Kretingos ligoninei vadovaujantis R. Sakalauskas „Atvirai Klaipėdai“ patvirtino, kad tai yra būtent jis.

Romaldas Sakalauskas sakė liksiąs miesto Taryboje, tačiau nebegalėsiąs būti socdemų frakcijoje. Martyno Vainoriaus nuotr.

Birželio viduryje buvo paskelbta, kad R. Sakalauskas bus 88 tokiame socdemų sąraše ir deleguotas į Baltijos vienmandatę apygardą.

Pasak R. Sakalausko, toks sprendimas nebuvo nulemtas kokių nors pykčių. Kartu jis neneigė, jog sprendimui turėjo įtakos ir gerokai aukštesnė vieta sąraše. Politikas sakė nebuvęs Socialdemokratų partijos nariu, dabar irgi nėra įstojęs į Demokratų sąjungą.

„Esu laisvas žmogus, nesinori susikaustyti kokiomis nors grandinėmis. Pirmiau reikia darbus padaryti, o paskui jau galima galvoti apie narystes“, – sakė jis.

R. Sakalauskas sakė liksiąs miesto Taryboje, tačiau nebegalėsiąs būti socdemų frakcijoje. Apie jungimąsi prie kokios nors kitos frakcijos teigė negalvojantis.

Socialdemokratų partijos Klaipėdos skyriaus pirmininkas Kęstutis Kvaraciejus teigė jau matęs ir girdėjęs apie tokį R. Sakalausko pasirinkimą.

„Aišku liūdna ir gaila netekti tokio stipraus kandidato, į kurį dėjome dideles viltis, bet per šimtą metų partija yra mačiusi ir išgyvenusi įvairių sukrėtimų. Galbūt mes per mažai įtikinėjome socialdemokratinėmis vertybėmis“, – sakė skyriaus pirmininkas.

Jis teigė dar neturintis atsakymo, kas bus su Baltijos vienmandate apygarda – esą bus ieškoma kandidatų, sprendimus darys partijos Prezidiumas, rinkiminis štabas.

K. Kvaraciejus sakė nevertinantis ir kaip apgavystės to, kad R. Sakalauskas ketina pasilikti su socdemais iškovotą Klaipėdos miesto tarybos nario mandatą (sąraše jis rinkėjų buvo pakeltas iš trečios į antrą vietą).

„Tokia jau ta politika. Žmogus, matyt, renkasi kur geriau“, – sakė jis.

Beje, R. Sakalauskas prieš savivaldos rinkimus buvo laikomas socdemų kandidatu į Klaipėdos merus, tačiau vėliau pasitraukė, kai ši partija į savo gretas prisivilijo ilgametį liberalą, tuometinį miesto merą Vytautą Grubliauską. Tačiau pastarasis pirmajame rinkimų ture jau gavo tik 3843 balsus ir liko penktas.

INFORMACIJA

„Vardan Lietuvos“ sąrašą į Seimą ves partijos lyderis, buvęs premjeras, Seimo narys Saulius Skvernelis.

Po Romaldo Sakalausko aukščiausiai iš klaipėdiečių – 27 vietoje – yra buvusi Seimo narė, socialdemokrate buvusi Irena Šiaulienė. 29 yra Artūras Bogdanovas. 107-as – Andrius Leliuga.

Žymos: | | | | | | | |

Komentarai (7):

Atsakymai į “Demokratų kandidatų į Seimą sąrašas – su klaipėdietišku siurprizu”: 7

  1. ALGIRDAS parašė:

    Mano komentaras tam komentatoriui „tegu rašo”. Tik mankurtas ir liumpenų liumpenas gali taip komentuoti įvardindamas kandidatą „slunkiumi”. Pasižiūrėkite ,kaip paliko sutvarkytą Raudonojo Kryžiaus ligoninę, Jūs pažiūrėkite ,kaip tvarkoma Kretingos ligoninė-pasisekė Kretingai gavus tokį ūkiškai tvarkingą vadovą su plačia vizija ir noru kurti gražią aplinką. Tad ” aštrialiežuviai” Prašymas užsičiaupt…Sėkmės spalyje ,R. Sakalauskai. Girdėjau , Kretingos ligoninė „baikotuos” rinkimus bijodami prarast ligoninės vadovą:)

  2. Kažkas nepadoraus parašė:

    Jau pavojaus signalai stiprėja, Blinkevičiūtė Klaipėdos socdemus pribaigs. Ji gaalimai nori socdemus padaryti liberastų filialu. Sakalauskas renkasi pagal savo požiūrį, toks gyvenimas, nekaltybės pas socdemus neprarado, galimai nori išlikti skaistus ir pas naujus partnerius. Juokinga, socdemų sąraše Sakalauskas vos ne 100-sis, tai patyčios iš rimto žmogaus.

  3. na, parašė:

    Beviltiški tie Klaipėdos socdemai- Grubliauskas…Juokas ima.

  4. Bičiulis parašė:

    Matyt, socdemų vadė apgavo jį ir įrašė grubliauską į 12 vietą, kuris tos vietos nevertas.

  5. Magyla parašė:

    „Žmogus renkasi kur geriau”. Negali būti. Juk viskas vardan Lietuvos!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Kaip išsirinkti savo? (Pamfletas) 

Specialiai pradedu nuo nurodymo, kad tai nėra rimtas straipsnis ar instrukcija. Kai rašiau apie prezidento rinkimus, nežinia kodėl, jis nebuvo ...
2024-10-06
Skaityti daugiau

Politinė reklama

Sėkminga mokytojo kelionė. Ar kelias nuves į Seimą?

Aš, Edmundas Kvederis, gimęs 1976 m. (septintas vaikas šeimoje). Baigiau studijas Šiaulių pedagoginiame institute, įgijau fizikos ir matematikos mokytojo kvalifikaciją. ...
2024-10-04
Skaityti daugiau

Spyglys

Kandidatas, žinantis savo vietą*

Spyglys turi prisipažinti, kad kiekvienu rinkiminiu periodu išgyvena šiokį tokį stresą – ar nebus taip, kad namie atsidarius pustuštį šaldytuvą ...
2024-10-02
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This