P. Gražuliui už sovietinių simbolių demonstravimą skirta 300 eurų bauda

ELTA
Gytis Pankūnas (ELTA)
2024-07-05

Buvusiam Seimo nariui Petrui Gražuliui už sovietinių simbolių demonstravimą ir daiktinių įrodymų slėpimą Vilniaus policija skyrė 300 eurų baudą.

„Surašyti du administracinių nusižengimų protokolai pagal Administracinių nusižengimų kodekso 524 straipsnį ir 242 straipsnį, ir iš viso skirta 300 eurų bauda“, – Eltai penktadienį sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) atstovė Loreta Kairienė.

Juliaus Kalinsko (ELTA) nuotr.

Anot jos, penktadienį į P. Gražulis atvyko į Vilniaus AVPK, jam įteikti administracinių nusižengimų protokolai.

Administracinė teisena P. Gražuliui pradėta po to, kai jis pernai, spalį, Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen bandė įteikti sovietinio tankisto uniformą. Kaip anksčiau pranešė Tautos ir teisingumo sąjunga, kuriai vadovauja P. Gražulis, politikas minėtą uniformą esą gavo iš piliečio mitingo prie Seimo metu. Minimą uniformą P. Gražulis žadėjo pateikti policijai.

„Pateikdamas sovietinio tankisto uniformą Seimo Pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen, norėjau atkreipti visuomenės dėmesį į jos senelio, sovietinio tankisto, dalyvavusio Lietuvos okupacijoje, ir jos tėvo, KGB rezervisto, veiklą bei jos nenorą atsiriboti nuo jų nusikaltimų prieš Lietuvą“, – Tautos ir teisingumo sąjungos pranešime spaudai cituojamas P. Gražulis.

Politikas akcentuoja manantis, kad Lietuvos įstatymams nenusižengė.

„Šie kaltinimas yra didžiulis įžeidimas, tai žemina mane ir mano antisovietinę veiklą“, – tvirtino eksparlamentaras.  

P. Gražulis po apsilankymo Vilniaus AVPK pabrėžė, jog jam skirtos baudos mokėti nežada.

„Nemokėsiu (…), skųsiu teismui (sprendimą skirti baudą – ELTA) ir manau, kad aš teismą laimėsiu“, – „Facebook“ penktadienį skelbė politikas.

Vilniaus apygardos teismas šiuo metu nagrinėja P. Gražulio baudžiamąją bylą, joje jis kaltinamas LGBTQ žmonių niekinimu, galimas nusikaltimas įvykdytas 2022 m. gegužę parlamente, Seimui svarstant Civilinės sąjungos įstatymo projektą.

Praėjusių metų gruodį Seimas panaikino šiurkščiai Konstituciją pažeidusio ir Seimo nario priesaiką sulaužiusio P. Gražulio mandatą.

Mandato netekusiam parlamentarui 10 metų uždrausta kandidatuoti į Seimą. Šį sprendimą parlamentas priėmė, atsižvelgdamas į Konstitucinio Teismo verdiktą, kuriuo buvo nuspręsta, kad P. Gražulis, balsuodamas už socialdemokratą Liną Jonauską, pažeidė Konstituciją.

Šių metų birželį P. Gražulis buvo išrinktas į Europos Parlamentą.

Kopijuoti, platinti, skelbti ELTOS turinį be ELTOS raštiško sutikimo draudžiama

Žymos: | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Teismas atmetė P. Gražulio skundą neregistruoti jo kandidatu rinkimuose į Seimą

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas ketvirtadienį atmetė buvusio Seimo nario Petro Gražulio skundą dėl Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimo neregistruoti jo ...
2024-08-29
Skaityti daugiau

ELTA

VRK sprendimą neregistruoti P. Gražulio kandidatu politikas skųs teismui

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nusprendė neregistruoti Tautos ir teisingumo sąjungos (centristų, tautininkų) pirmininko Petro Gražulio kandidatu artėjančiuose Seimo rinkimuose. Posėdyje ...
2024-08-22
Skaityti daugiau

Spyglys

Ir Briuselyje jau spėjo pagarsėti*

Kai nesiseka, tai nesiseka. Nė kojų Briuselyje nespėjęs apšilti naujasis Europarlamentaras Petras Gražulis jau suspėjo pasižymėti ir ES sostinėje. Išėjęs ...
2024-07-03
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This