Meras panoro vienasmeniškai žarstyti ir didesnes stipendijas menininkams

Kultūra
Avatar photoArtūras Šulcas
2024-07-05

„Sprendimą dėl Klaipėdos miesto savivaldybės stipendijų kultūros ir meno kūrėjams skyrimo priimtų meras”, – rašoma mero Arvydo Vaitkaus pateiktame miesto tarybos sprendimo projekto aiškinamajame rašte. Meras nori pats nustatyti tokios stipendijos trukmę ir „kam ją skirti”.

Be to, siūloma padidinti individualią bei užsienio menininko stipendiją nuo 580 iki 800 eurų per mėnesį. O edukacinę stipendiją – nuo 1 000 iki 3 000 Eur.

Siūloma, kad sprendimą dėl Klaipėdos miesto savivaldybės stipendijų kultūros ir meno kūrėjams skyrimo priimtų meras, įvertinęs Klaipėdos kultūros ir meno politikos formavimo darbo grupės rekomendaciją. Panašiai yra reglamentuota ir kultūros bei meno projekto dalinio finansavimo iš savivaldybės biudžeto tvarka. Tačiau neseniai paaiškėjo, kad meras į savo sudarytos darbo grupės rekomendacijas (ne)atsižvelgė selektyviai.

Pareiškėjams ir stipendijų gavėjams individualūs ekspertų vertinimai nebūtų teikiami, tačiau, rašytiniu jų prašymu, savivaldybės administracija pateiks konsoliduotą komisijos vertinimą ir (arba) darbo grupės protokolą.

Nurodoma, kad jeigu sprendimas bus priimtas kitąmet maksimaliai gali prireikti 246 tūktst. eurų: 15-ai individualių stipendijų 12 mėnesių, 10 užsienio menininko stipendijų 6 mėnesiams ir šešioms edukacinėms stipendijoms trims mėnesiams. Kaip mažiausias galimas lėšų poreikis nurodomi 45 tūkst. eurų: septynioms individualioms stipendijoms 6 mėnesiams, vienai užsienio menininko stipendijai trims mėnesiams ir vienai edukacinei stipendijai trims mėnesiams.

Žymos: | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Kaip du balandėliai*

Spyglys dažnai kritikuojamas už tai, kad nemato nieko gražaus ir gero gyvenime – esą vien tik visus išsijuosęs puola, nepelnytai ...
2024-10-05
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos valdžia atsisako dar vieno projekto 

Dabartinė uostamiesčio valdžia atsisako ne tik pirmtakų sugalvotų projektų, bet ir persigalvoja dėl savo pačios sprendimų. Taip nutiko su dviračių ...
2024-10-04
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Oficialiai atidarytas sutvarkytas Neringos skveras su dviračių taku

Apniukusį ketvirtadienį po daugiau nei dvejus metus trukusių darbų oficialiai buvo atidarytas vadinamasis Neringos skveras – teritorija tarp Šilutės pl. ...
2024-10-03
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This