Juodkrantėje pristatys naujus trumpametražinius filmus

Regionas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-07-04

Birželio pabaigoje prasidėjęs kasmetinis tarptautinis projektas „Vasaros MEDIA Studija“ (angl. SUMMER MEDIA STUDIO) jau 26-tus metus iš eilės subūrė kino mylėtojus, kūrėjus ir jaunuosius industrijos profesionalus iš įvairiausių pasaulio kampelių į Neringą.

Kopos, pajūris, miškai, Juodkrantė, Nida ir Pervalka dviems savaitėms virto kino aikštelėmis, kuriose dalyviai kartu su pripažintais Lietuvos ir užsienio kino industrijos nariais kūrė, mokėsi, tobulėjo ir sėmėsi įkvėpimo.

Šį penktadienį, liepos 5 d., 18 val. Juodkrantės Liudviko Rėzos kultūros centro salėje jų sukurti trumpo metro filmai bus pristatyti nemokamoje filmų peržiūroje ir apdovanojimų ceremonijoje. Renginio metu bus galima ne tik išvysti sukurtus filmus, bet ir susipažinti su jaunaisiais kūrėjais, užsienio profesionalais ir organizatoriais.

Šių metų projekto tema – ,,Scenarijaus meistriškumas” – dalyviams padėjo įsigilinti į scenarijaus kūrimo ir realizavimo subtilybes. O tam, kad kuriami filmai pasiektų savo potencialą dalyviams padėjo tarptautinė pripažintų lektorių komanda: Jonathan Tammuz (Kanada/ Jungtinė Karalystė), Damià Serra Cauchetiez (Katalonija,Ispanija), Susan Kelly (Jungtinės Amerikos Valstijos), Anna Huth (Lenkija/Austrija).

Kino industrijos profesionalai dalijosi tiek teorinėmis žiniomis, tiek asmenine patirtimi bei vertingais patarimais. Dalyviai turėjo galimybę dalyvauti lektorių paskaitose, individualiose konsultacijose, o nuolat vykstantys pokalbiai apie kino gamybą bei scenarijaus meistriškumą studentams atvėrė platesnes mokymosi perspektyvas ir atviras, nuoširdžias emocijas.

Tris dienas trukę filmavimai padovanojo gausybę nepamirštamų pamokų, įsimintinų iššūkių ir nepakartojamų emocijų. „Vasaros MEDIA Studija“ dalyviai savo kuriamuose filmuose džiaugėsi galėdami filmuoti Klaipėdos dramos teatro, Klaipėdos jaunimo teatro ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakulteto aktorių talentus. Profesionalų aktorių dalyvavimas leido kūrėjams įgyti neįkainojamos patirties dirbant su aktoriais ir išmokti tikslaus filmavimo grafiko planavimo subtilybių.

Renginys nemokamas.

Žymos: | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

„Keliaujanti vėtrungė" Nidoje kvies atrasti gintaro legendas  

Liepos 13 d. 22 val. festivalis „Keliaujanti vėtrungė: tikėjimas, legendos ir knygų milžinai“ kviečia į savo antrąjį renginį, kuris vyks ...
2024-07-05
Skaityti daugiau

Regionas

Pajūrio kurortuose „Eurovaistinės“ ilgina darbo laiką

Įsibėgėjant vasaros sezonui vis daugiau gyventojų vyksta atostogauti į Lietuvos pajūrį. Siekiant prisitaikyti prie poilsiautojų poreikių, pajūrio kurortuose esančios „Eurovaistinės“ ...
2024-07-05
Skaityti daugiau

Regionas

Neringos gelbėtojai išgelbėjo jūroje skendusi britą

Neringos savivaldybė pranešė, kad trečiadienio pavakaryje Baltijos jūroje ties Nidos nudistų paplūdimiu skendo vyras, nepaisęs draudimo maudytis jūroje. Skęstantį vyrą ...
2024-07-04
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This