Buvęs Klaipėdos socdemų vadas ginče su policija patyrė galutinį pralaimėjimą   (3)

Miestas, Svarbu
Avatar photoMartynas Vainorius
2024-07-04

Su kaimynais dėl mašinos statymo požeminiame vieno Baltijos prospekto daugiabučio namo garaže konfliktavęs buvęs Socialdemokratų partijos pirmininkas Mindaugas Prialgauskas nieko nepasisekė ir teismuose – jo pretenzijas atmetė ir neskundžiamus sprendimus priimantis Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT). 

„Atvira Klaipėda“ apie M. Prialgausko nesutarimus su kaimynais rašė dar pernai vasarį.

„Turime probleminį kaimyną, kuris piktybiškai stato mašiną ant geltonos linijos požeminiame namo garaže”, – rašė laiško autorius, pridėjęs ir atitinkamą nuotrauką. 

Tada politikas aiškino, kad tai esą yra tiesiog pavydo nulemtas rinkiminio laikotarpio skundas iš žmogaus, kuris pats galimai pažeidinėja taisykles. Tačiau bendrijos „Mano Baltija” pirmininkas Albertas Butenis tuomet teigė, jog minėtosios geltonos linijos atsirado bendrijos narių daugumos valia ir yra suderintos su Kelių policija. 

Galiausiai M. Prialgauskas nusprendė viską išsiaiškinti teisme. Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmams jis buvo pateikęs skundą, kuriame prašė pripažinti neteisėtu Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos 2022 m. gruodžio 23 d. sprendimą, kuriuo buvo suderinta horizontaliojo kelio ženklinimo schema minėtajame požeminiame garaže. Tačiau pirmos instancijos teismo kolegija, kurią sudarė teisėjai Remigijus Arminas, Eglė Kiaurakytė ir Aušrelė Mažrimienė, pernai gruodį tokį skundą atmetė kaip nepagrįstą ir iš M. Prialgausko bendrijai priteisė 1573 Eur bylinėjimosi išlaidų. 

Toks sprendimas galėjo būti skundžiamas LVAT ir M. Prialgauskas pasinaudojo šia teise. Savo skunde jis tvirtino, kad ginčijamo ženklinimo vieta nėra daugiabučio gyvenamojo namo automobilių aikštelė, todėl šiai situacijai nėra taikytinos Kelių ir Saugaus eismo automobilių kelių įstatymų nuostatos. 

„Joks teisės aktas nesuteikia policijos pareigūnams teisės reguliuoti tvarkos privačios nuosavybės teise valdomose patalpose“, – tvirtino jis.  

Taip pat vyras laikėsi pozicijos, kad pirma instancija jam nepagrįstai priteisė atlyginti bylinėjimosi išlaidas bendrijai, nes įstatymas esą draudžia bendrijai jos lėšas naudoti sprendžiant teisminius ginčus tarp jos valdymo organo ir eilinių narių dėl bendrijos valdymo klausimų. 

Skundą išnagrinėjusi LVAT kolegija, kurią sudarė teisėjai Ramūnas Gadliauskas, Ernestas Spruogis ir Egidijus Šileikis, konstatavo, jog M. Prialgauskas yra neteisus. Teismas akcentavo, kad nuo 2023 m. sausio 2 d. neliko Kelių įstatyme anksčiau numatyto techninių eismo reguliavimo priemonių derinimo su policija, tačiau tuo metu, kai buvo tvirtinamas M. Prialgauską piktinantis ženklinimas, tokia įstatymo nuostata dar galiojo. 

„Nagrinėjamu atveju vertintinas automobilių saugyklos vidaus judėjimo kelių ženklinimo suderinimas susijęs su viena iš Klaipėdos AVPK vykdomų funkcijų – eismo automobilių keliais priežiūra“, – kartu pabrėžė teismas.  

Nutartyje pabrėžta ir aplinkybė, jog byloje nėra jokių duomenų, kad dėl tokio kelio ženklinimo pablogėjo eismo sąlygos, iškilo saugiam eismui pavojingų situacijų ir t.t.  

Anot šio teismo, jei M. Prialgauskas mano, kad yra pažeistos jo teisės į nuosavybę, jis jas turi ginti ne administracinio, o civilinio proceso metu.  

„Pareiškėjas turėjo paneigti, kad ginčo patalpose vyksta tam tikro daugiabučio gyvenamojo namo butų savininkų (Bendrijos narių) ir kitų asmenų automobilių viešasis eismas (gali įvykti viešojo eismo įvykis), kurį atitinkamai reguliuoja Kelių įstatymas ir kiti pirmosios instancijos teismo sprendime nurodyti įstatymai bei žemesnės galios teisės aktai. Pareiškėjui to nepaneigus, teisėjų kolegija neturi teisinio pagrindo atmesti pirmosios instancijos teismo sprendimo argumentus“, – rašoma neskundžiamoje nutartyje, kuria pirmos instancijos sprendimas paliktas nepakeistas (dėl priteistų bylinėjimosi išlaidų šis teismas atskirai nepasisakė).  

INFORMACIJA 

Mindaugas Priaglauskas paskutiniuose savivaldos rinkimuose buvo įrašytas antruoju numeriu Klaipėdos socialdemokratų sąraše, tačiau į miesto Tarybą nepateko, nes rinkėjų buvo nureitinguotas į penktąją vietą (socdemai gavo tik tris mandatus). 

Pernai gegužės pradžioje Klaipėdos socialdemokratai išsirinko naują skyriaus pirmininką. Juo tapo Kęstutis Kvaraciejus, įveikęs M. Prialgauską 41 balso prieš 18 persvara. 

Žymos: | | | | | | | | | | | |

Komentarai (3):

Atsakymai į “Buvęs Klaipėdos socdemų vadas ginče su policija patyrė galutinį pralaimėjimą  ”: 3

  1. Kaimynas parašė:

    Vistiek tebestato mašiną neleistinoj vietoj. Policija bejėgė…. Teismas praloštas ,elgiuosi kaip noriu….

  2. socialistas parašė:

    o snukelis socdemo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga, Svarbu

Smarvės „nuolaidos“ panaikinti nepavyko 

Klaipėdietei Seimo narei Ligitai Girskienei Lietuvos vyriausiajame administraciniame teisme (LVAT) nepavyko įrodyti, kad sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys neteisėtai pakeitė ...
2024-06-13
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Mušeikos išsukimo istorija dar nesibaigė tik prokurorei

Istorija, kai buvo šiurkščiai pažeistos teisės normos ir vienas mušeika būtų išsisukęs nuo baudžiamosios atsakomybės, jei ne paties jo kvailumas, ...
2024-05-24
Skaityti daugiau

Transportas

Rimkuose su motociklu lėkė 160 km/h greičiu

Klaipėdos kelių policijos skyriaus pareigūnai per vieną dieną – gegužės 1-ąją – skelbia Klaipėdos regione užfiksavę 145 įvairius Kelių eismo ...
2024-05-03
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This