Atšauks turgaus pastatų aukcioną (3)

Svarbu, Verslas
Avatar photoMartynas Vainorius
2024-07-02

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus antradienį pareiškė, jog savivaldybės valdomos bendrovės Naujasis turgus paskelbtas pastatų komplekso aukcionas bus atšauktas – tokį sprendimą nulėmė šalia gyvenančių klaipėdiečių nuogąstavimai.

Naujasis turgus su bendrovės „Newsec“ pagalba aukcione ketino parduoti pastatus Turgaus a. 3 ir Galinio Pylimo g. 4. Pradinė jų kaina – 650 tūkst. eurų. Tačiau šis užmojis sukėlė nerimą greta esančio daugiabučio Turgaus a. 1 gyventojams, nes parduodamam kompleksui priskirtas sklypas baigiasi ties pat jų namu. Žmonės baiminasi, kad atėjus naujam privačiam savininkui jiems bus apribota teisė patekti prie savo būsto.

newsec.lt nuotr.

Antradienį situaciją žurnalistams komentuodamas Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus, esantis savivaldybės įmonių akcijų valdytoju, sakė jau davęs nurodymą stabdyti šį aukcioną.

Anot mero, turgaus planai tvarkytis atsisakant ilgus metus nenaudojamo turto ir investuoti už jį gautus pinigus yra tikrai sveikintini, bet greta esantys gyventojai dėl to neturi nukentėti.

A. Vaitkaus teigimu, servitutas gali būti ir atlygintinas, ir ne – tad turi būti visiškas aiškumas šioje situacijoje ir garantijos gyventojams. Kitas variantas yra keisti detalųjį planą, bet tai gali trukti apie pusantrų metų. Tad meras vylėsi, jog šioje situacijoje bus rastas greitesnis sprendimas.

Naujojo turgaus vadovas Viačeslavas Karmanovas patvirtino gavęs tokį mero pavedimą ir dabar jau derinami techniniai liepos 3 d. numatyto aukciono nutraukimo klausimai su „Newsec“.

„Iki šiol niekas į mus nebuvo kreipęsi dėl servituto klausimų. Tik paskelbus aukcioną sulaukėme. Buvome užtikrinę, kad bus sutartyje atitinkamas įpareigojimas naujajam savininkui, bet, matyt, žmonėms neužteko to“, – sakė turgaus vadovas.

newsec.lt nuotr.

Daugiabutis Turgaus a. 3 yra pastatytas 1907 m. Šalia esanti nebaigtos statybos (55 %) parduotuvė buvo pradėta statyti 1978 m. Bendras abiejų pastatų plotas – 821 kv. m.

Naujasis turgus su „Newsec“ pagalba pernai gruodį jau pardavė 1968 m. Klaipėdos miesto prekybos valdybos pastatytą dviejų aukštų 549 kv. m ploto pastatą Turgaus a. 18. Pradinė pastato kaina siekė 655 tūkst. eurų. Ji gruodžio 14 d. vykusio aukciono metu buvo didinta 11 kartų po 5000 eurų – iki 710 tūkst. eurų sumos, kurią pasiūlęs dalyvis ir laimėjo šias varžytuves. Notarinė sutartis su aukcionu nugalėtoju buvo pasirašyta vasario 29 d. Registrų centre nurodoma, kad nuo balandžio vidurio pastatą jau valdo Šilutėje registruota „Lead Management LT“.

Gautus pinigus turgus numato panaudoti halės rekonstrukcijai.

Žymos: | | | | | | |

Komentarai (3):

Atsakymai į “Atšauks turgaus pastatų aukcioną”: 3

  1. Anonimas parašė:

    Vis turgaus halės rekonstrukcijai?. Stipru. Būtų naudinga, kad į savivaldybės įmonių rekonstrukcijos projektus būtų įtraukti stipriai finansiškai nepriklausomi asmenys, pareigūnai ar institucijos.

  2. Renata parašė:

    Labai geras sprendimas. Patys matom kas gaunasi kai prie visų mūsų turto ar paslaugų prilenda verslas o Martynui ačjū už vertingą str.

    • Anonimas parašė:

      Gerb.Renata,gal galetumet isgvildenti minti,ka su tuo „musu” turtu daro „valstybe”(saVivalda)?Kokio Valstybes pareigos?Kam Valstybei,pagal pareigas,tas „turtas”?Kokias PASLAUGAS,su tuo turtu, atlikines VALLSTYBE(saVivalda)? Kaip manot,kokia verslo priderme?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Kaip du balandėliai*

Spyglys dažnai kritikuojamas už tai, kad nemato nieko gražaus ir gero gyvenime – esą vien tik visus išsijuosęs puola, nepelnytai ...
2024-10-05
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Oficialiai atidarytas sutvarkytas Neringos skveras su dviračių taku

Apniukusį ketvirtadienį po daugiau nei dvejus metus trukusių darbų oficialiai buvo atidarytas vadinamasis Neringos skveras – teritorija tarp Šilutės pl. ...
2024-10-03
Skaityti daugiau

Verslas

Rekonstruos Naujojo turgaus paviljoną

Klaipėdos savivaldybės valdoma UAB Naujasis turgus praneša, jog dar šį rudenį pradės žemės ūkio produktų paviljono rekonstrukciją. Todėl nuo spalio ...
2024-10-02
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This