Nuskendo mergaites jūroje gelbėjęs vyras (5)

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu
Avatar photoMartynas Vainorius
2024-06-29

Šeštadienio rytą, apie 8.15 val., I Melnragės paplūdimyje pradėjo skęsti dvi apie 12-13 metų mergaitės, kurios maudytis atėjo vienos, be suaugusiųjų. Skęstančius vaikus bandęs gelbėti prie jūros tuo metu buvęs 52 metų vyras pats nuskendo.

Klaipėdos gelbėtojų vadovas Aleksandras Siakki „Atvirai Klaipėdai“ sakė, kad viena iš mergaičių sugebėjo išplaukti pati, kitą išgelbėjo apie 8.30 val. atvykusios Priešgaisrinės apsaugos tarnybos gelbėtojas, buvęs su liemene ir virve. Deja, bet jam vyro pasiekti jau nebepavyko, pastarasis nugrimzdo į dugną.

Kaip skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, į pagalbą buvo pasitelkti pasieniečių kateriai „Mingė“ ir „Boomeranger“, taip pat sraigtasparnis.

9 val. pradėję dirbti paplūdimių gelbėtojai maždaug dešimt minučių su vandens motociklu ieškojo dingusio vyro ir radę jo kūną ištraukė į krantą. Greitosios pagalbos medikai konstatavo 52-iejų vyriškio mirtį.

A. Siakki perspėja, kad šiuo metu visuose paplūdimiuose vyrauja stiprios atgalinės srovės ir maudytis draudžiama.

„Prasidėjo moksleivių atostogos ir labai daug vaikų ateina prie jūros vieni, maudosi, nors taisyklės neleidžia to daryti jaunesniems nei 14 metų. Gelbėtojai, pamatę tokius vaikus, kviečia policiją. Deja, bet ir toliau itin dažnai net ir tėvai esantys paplūdimiuose su vaikais juos palieka be priežiūros ir tiesiog deginasi saulėje. Pastaruoju metu gelbėjame vien vaikus“, – sakė A. Siakki.

Vien per pastarąsias dvi dienas buvo išgelbėti keturi vaikai, kurių amžius nuo 10 iki 16 metų.

Žymos: | | | | |

Komentarai (5):

Atsakymai į “Nuskendo mergaites jūroje gelbėjęs vyras”: 5

  1. Tvoju mat parašė:

    Kas tas” sakė A. Siakki” sakytojas, skenduolių ir lavonų „žvaigždė”. Ką jis asmeniškai konkretaus nuveikė dėl skendimų prevencijos ir skęstančiųjų realaus, konkretaus, gelbėjimo. Koks konkretus rezultatas? Kodėl nebėra statistikos kiek žmonių nuskendo skirtinguose lietuvos vietose, pliažuose. Kiek buvo iškvietimų, ir kiek reagavimų buvo rezultatatyvūs? Palyginkim su Latvija, Estija kaip ten organizuojamas gelbėtojų darbas, ? Visakas labai „paslaptinga”, įdomu kokias lėšas „suvalgo tas ” sakė A. Siakki” ir iš vis kokia atrsiprašant iš jo nauda. Vien tik NEGALIMA, DRAUDŽIAMA, NUBAUSIM, UŽDRAUSIM. Gėda. (pazoras didžiausias).

  2. kodėl parašė:

    gelbėtojai dirba tik nuo 9.00 val.? Juk nemažai sportuojančių ir besimaudančių jau nuo 7. 00 val.?

  3. Jonas Girdenis parašė:

    Žiauru, Liūdna ir tiek. Užuojauta artimiesiems🌿

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Vaikus su vėjo jėgainėmis supažindina per žaidimą

„Ignitis renewables“, vystanti pirmąjį jūrinio vėjo elektrinių parką Baltijos šalyse „Curonian Nord“, yra įsipareigojusi šviesti visuomenę apie atsinaujinančią energetiką ir ...
2024-07-02
Skaityti daugiau

Vasara

Pataria, kaip atskirti duobes jūroje

Po to, kai savaitgalį Baltijos jūroje, Melnragėje ir Smilynėje, nuskendo du vyrai, „Klaipėdos paplūdimiai” dar kartą primena, jog būtina saugotis ...
2024-07-01
Skaityti daugiau

ELTA

Palangos gelbėtojai šaukiasi vaiko teisių gynėjų pagalbos

Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas teigia, kad įtemptas savaitgalis buvo ir Palangos paplūdimiuose. „Gelbėtojai savaitgalį dirbo labai sunkiai ir įtemptai, ...
2024-07-01
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This