Mecenato įmonei – eilinis teismo įpareigojimas sumokėti mokesčius  (3)

Svarbu, Verslas
Avatar photoMartynas Vainorius
2024-06-28

Pirmos instancijos teismas nurodė Klaipėdos verslininko Rimanto Cibausko per kitą įmonę valdomai bendrovei „Mūsų laikas“ sumokėti valstybinės žemės mokestį už 22 uostamiestyje esančius sklypus. Tai jau ketvirtas toks teismų sprendimas šios bendrovės atžvilgiu nuo 2013-ųjų.  

Rimantas Cibauskas. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atvira Klaipėda“ jau rašė, kad iš Kultūros ministerijos dar 2014-aisiais mecenato ženklą gavusio R. Cibausko įmonė vietoje to, kad laiku įvykdytų prievolę, nusprendė geriau bylinėtis su savivaldybe. „Mūsų laikas“ su savivaldybė neatsiskaitė už 16 sklypų, esančių Audros, Danės, Sandėlių, Sukilėlių, Turgaus, gatvėse ir Jūrininkų bei Taikos prospektuose. Taip pat bendrovė nesumokėjo už šešis sklypus dėl juose turimo turto Liepų, Minijos, Tiltų gatvėse, Taikos prospekte ir Turgaus aikštėje. Už juos bendrovė savivaldybei pernai liko skolinga 30 004,12 Eur.  

Iš bylos duomenų matyti, kad savivaldybei su šia įmone teko bylinėtis dėl 2013, 2019-2020 ir 2021-2022 m. nesumokėtų tokių mokesčių.  

Šįkart „Mūsų laikas“ per advokatą Saulių Tamošaitį teismui aiškino, kad savivaldybė esą nesavalaikiai ir nesąžiningai kreipėsi į teismą bei pažeidė gero administravimo principą, nes nesiuntė priminimo, o antrą dieną po termino sumokėti mokestį suėjimo iškart pateikė pareiškimą teismui, taip „darydama ekonominį spaudimą“. 

 „Mokesčio išieškojimo procedūra pradėta akivaizdžiai neteisėtai, – tvirtino advokatas.  

Tačiau šią bylą išnagrinėjusi teisėja Marija Augustinaitė konstatavo, jog savivaldybės ieškinys yra tenkintinas.  

Teismas savo sprendime priminė, kad prievolės turi būti vykdomos sąžiningai, tinkamai bei nustatytais terminais pagal įstatymų ar sutarties nurodymus, o „Mūsų laikas“ pažeidė prievolę sumokėti tokį mokestį iki mokestinių metų lapkričio 15 d. 

„Aplinkybė, jog ieškovė aprašo 69 punkte įtvirtintą pranešimo formą siuntė jau po kreipimosi į teismą dienos nelaikytina gero administravimo principo pažeidimu“, – rašoma sprendime, pabrėžiant, kad bendrovė iki šiol nepadengė tokio įsiskolinimo.  

Tad teismas priteisė savivaldybei iš ,,Mūsų laiko“ 30 004,12 Eur nesumokėtą valstybinės žemės nuomos mokestį, 1620,24 Eur delspinigius ir 5 proc. dydžio metines nuo bylos iškėlimo teisme 2023 m. lapkričio 20 d. iki tokio sprendimo visiško įvykdymo. Taip pat iš bendrovės valstybės naudai priteisti 699 Eur žyminio mokesčio 

Toks sprendimas dar gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui. 

INFORMACIJA 

„Mūsų laikas“ savo 2023-iųjų finansinėje atskaitoje skelbia, kad veikia kaip nekilnojamojo turto operatorius ir disponuoja turtu, „esančiu strategiškai patraukliose, verslui vystyti Klaipėdos miesto vietose“. Šią bendrovę valdo UAB „Naužemė“, o pastarosios vieninteliu akcininku yra Rimnatas Cibauskas. 

Paskutinį kartą įmonė pelningai dirbo 2019-aisiais, kai gavo 1,6 mln. eurų pardavimo pajamų ir uždirbo 217,3 tūkst. eurų grynojo pelno. 2020 m. jos nuostolis siekė 1,284, 2021 m. – 1,005, 2022 m. – net 7,33, o pernai – 3,43 mln. eurų. Metinės pardavimo pajamos visu šiuo nuostolingu laikotarpiu siekė vidutiniškai apie milijoną eurų. 

Žymos: | | | | | |

Komentarai (3):

Atsakymai į “Mecenato įmonei – eilinis teismo įpareigojimas sumokėti mokesčius ”: 3

  1. Ema parašė:

    Tarybinis aferistas…

  2. Kapeikos tokiam m"mecenatui" parašė:

    Ei,cibai,a jau visai kuku,susimokek ir toliau ramiai smaukyk.Kas per uzsispirimas?Nuo gimimo,ar nuo senatves ?Idomu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Mecenato įmonė vengia mokėti mokesčius 

Iš Kultūros ministerijos dar 2014-aisiais mecenato ženklą gavusio Klaipėdos verslininko Rimanto Cibausko per kitą įmonę valdoma bendrovė „Mūsų laikas“ atsidūrė ...
2024-06-22
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Rimantas Cibauskas toliau bombarduoja teismus prašymais ir skundais  

„Aš esu pasiruošęs ir penkis, ir 10 metų dar kovoti“, – balandį teisme pareiškė nelegalią tvorą, juosiančią valstybinį žemės sklypą ...
2024-06-06
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Nelegali Rimanto Cibausko tvora: Statybų inspekcijai – teismo niuksas 

Pirmos instancijos teismas konstatavo, kad pati Valstybinės teritorijų planavimo ir statybų inspekcija (VTPSI) inspekcija turi ne tik teisę, bet ir ...
2024-05-13
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This