Kviečia šeimas minėti JAV nepriklausomybės dieną

Kultūra
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-06-28

Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka, bendradarbiaudama  su JAV ambasada Lietuvoje ir minėdama JAV nepriklausomybės dieną, kviečia šeimas liepos 4 dieną į biblioteką, kurioje vyks šeimų šventė.

Programa:

  • Liepos 4 d. 11 val. bibliotekos Saulės laikrodžio kiemelyje  „Family lab“ užsiėmimas mažiesiems. Susitikimo metu vaikai susipažins su indėnų kultūra, jų aplinka ir unikaliais garsais, sensorinių priemonių dėka pasiners į indėnų kasdienybę – rūpinsis jų arkliais, išbandys taiklumą, miegos tipi palapinėje, apžiūrės totemus ir pakedens plunksnas. Būtina išankstinė registracija užpildant formą: https://forms.office.com/e/UFmNXXudJe arba tel. +370 46 410 345.
  • Liepos 4 d. 13 val. bibliotekos Saulės laikrodžio kiemelyje vyks sapnų gaudyklės kūrimas su Vinetu kaimo atstovais. Sapnų gaudyklės – indėnų talismanas, saugantis žmogaus sapnus, jo mintis nuo neigiamų vaizdinių. Legenda byloja, jog jis išfiltruoja sapnus, pritraukdamas gerus ir nuvydamas košmariškus. Tai ne itin sudėtingas, tačiau vienas magiškiausių ritualų, kurio metu į kiekvieną rišamą mazgelį, senovės indėnai sudėdavo teigiamas mintis, gerus linkėjimus. Edukacijos metu dalyviai susipažins su indėnų kultūra, jų ritualais ir tradicijomis bei šio talismano atsiradimo istorija ir legendomis. Būtina išankstinė registracija užpildant formą: https://forms.office.com/e/UFmNXXudJe arba tel. +370 46 410 345.
  • Liepos 4 d. 15 val. bibliotekos Saulės laikrodžio kiemelyje vyks Būgnų ratas su Vinetu kaimo atstovais. Nuo seno žmonės žinojo apie būgnų skleidžiamo garso ir jo vibracijos magiškas galias, kurios pakelia nuotaiką, stiprina kūną, protą ir dvasią. Ne veltui žmogui duotas ir balsas. Net be žodžių, vien garsu galima išreikšti savo emocijas, pajusti save. Dainuojant ir grojant būgnais galima įgyti daugiau sveikatos harmoningam ir laimingam gyvenimui. Muzika suartina kultūras ir žmones, leidžia juos geriau pažinti, o jai sklindant įsivyrauja taika, meilė ir darna tiek žmogaus viduje, tiek ir išorėje. Indėniški ritmo, reakcijos žaidimai lavins klausą ir pojūčius, sustiprins ryšį tarp ritualo dalyvių. Būtina išankstinė registracija užpildant formą: https://forms.office.com/e/UFmNXXudJe arba tel. +370 46 410 345.
  • Liepos 4 d. 18 val. bibliotekos Saulės laikrodžio kiemelyje vyks Editos Bodrovaitės ir Vaidoto Ruko akustinis koncertas. Būtina išankstinė registracija užpildant formą: https://forms.office.com/e/UFmNXXudJe arba tel. +370 46 410 345.

Esant nepalankiomis oro sąlygomis, renginiai bus vykdomi bibliotekos patalpose.

Žymos: | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Konkursą vadovauti Ievos Simonaitytės bibliotekai laimėjo vienintelė buvusi pretendentė

Kultūros ministerija praneša, jog konkursą eiti Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos direktoriaus pareigas laimėjo dabartinė jos vadovė dr. Laura Juchnevič. ...
2024-05-02
Skaityti daugiau

Kultūra

Kviečia Nacionalinė bibliotekų savaitė

Balandžio 23–29 dienomis Lietuvos bibliotekininkų draugija tradiciškai organizuoja Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę. Tai – svarbiausia metų savaitė visoms šalies bibliotekoms, ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kultūra

Pirmoji moksleivės fotografijų paroda

Kovo 27 d., trečiadienį, 17.30 val., Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos Nišinėje galerijoje atidaroma Angelos Danielos Skaizgirytės paroda „Laiškas ...
2024-03-20
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This