Nidoje atgims šokio spektaklis „Klajojančios kopos“

Regionas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-06-26

Nidoje liepos 11 ir 12 dienomis, po keturių metų pertraukos, atgims ir bus parodytas Šeiko šokio teatro spektaklis „Klajojančios kopos“.

Mariaus Lukošiaus nuotr.

Šis šokio spektaklis publikai parodytas, vos vieną kartą, buvo sukurtas specialiai tarptautiniam festivaliui „N žemė“, o jos choreografas ilgametis Pinos Bausch trupės šokėjas vokietis Daphnis Kokkinos.

„Kai 2020 metais kartu su Mindaugu Bačkumi galvojome apie festivalio „N žemė“ programą ir ką tokio ypatingo sukurti Nidoje, prisiminiau savo pažintį su Daphniu. Tais metais buvo praėjęs dešimtmetis po Pinos Bausch mirties, tad mintis jos atminimui sukurti spektaklį Nidoje puikiai tiko, o juk ir pats festivalis remiasi nepaklusniųjų idėja bei kalba apie žmones, kurie keitė mąstymą ir nusistovėjusį pasaulį. Teigiamo atsakymo iš Daphnio sulaukėme akimirksniu ir tai buvo labai stiprus išgyvenimas mums visiems“, – pranešime cituojama Šeiko šokio teatro meno vadovė, choreografė Agnija Šeiko.

Daphnis Kokkinos Nidoje sukūrė trumpas istorijas, kuriose tyrinėjo žmogaus būsenas bei santykius nuolat besikeičiančių laiko smilčių fone.

„Šiais metais festivalis „N žemė“ švenčia savo 25 metų jubiliejų, tad buvo nuspręsta, kad būtų labai gaila nepakartoti šio spektaklio. Nepaisant to, kad spektaklis reikalauja labai daug tiek žmogiškųjų, tiek finansinių resursų, mes pasiryžome jį atkurti ir tikime, kad tai bus ypatingas įvykis visoje festivalio programoje!“, – dalinasi Agnija Šeiko.

„Turiu prisipažinti – buvau priblokštas vietos grožio. Gamta Kuršių Nerijoje yra didinga. Kai lankiausi, jūroje siautė bangos ir pūtė stiprus vėjas – imk ir šok – nereikia net muzikos. Kopose, kurios visai šalia – nuotaika kitokia, mistiška. Tikrai nesitikėjau būti taip paveiktas“, – tuomet prieš premjerą pasakojo šokio spektaklio choreografas, šokėjas D. Kokkinos.

Liepos mėnesį atgimstančiame spektaklyje pasirodys 11 šokėjų, tarp kurių ir už šį spektaklį „Auksinių scenos kryžiaus“ apdovanojimus gavę šokėjai Marija Ivaškevičiūtė bei Niels Claes.

„Kai tik užsiminiau šokėjams, kad planuojame atkurti „Klajojančias kopas“ buvo labai daug entuziazmo! Džiugu, kad prie šio spektaklio prisijungia ir šokėjas Marius Pinigis bei latvis Artūrs Nigalis. Liepos mėnesį įvyksiančiuose pasirodymuose šoks net 5 šokėjai, kurie yra laimėję „Auksinius scenos kryžius“, o kiti taip pat dažnai nominuojami įvairiuose apdovanojimuose. Taigi šįkart Nidoje bus galima išvysti: Gintarę Mariją Ūsę, Dovilę Binkauskaitę, Emą Senkuvienę, Ingą Kuznecovą, Marių Pinigį, Oksaną Griaznovą, Artūrą Nigalį, Niels Claes, Mariją Untulytę, Mariją Ivaškevičiūtę ir Edvardą Kažarnovičių“,- dalinasi A. Šeiko.

Šeiko šokio teatras labai dažnai į savo pasirodymus įtraukia ir vietinę bendruomenę, šįkart bus galima išvysti Nidos šokių kolektyvą „Kalnapušė“ bei Nidos bendruomenę.

Žymos: | | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Lietuvos muziejų kelio renginiai Klaipėdoje regione

Dar pavasarį prasidėjusio Lietuvos muziejų kelio renginių programa nuo šios savaitės tęsis ir Klaipėdos regione. Birželio 24–liepos 28 dienomis vyksiantys ...
2024-06-25
Skaityti daugiau

Regionas

Vėtrungių kelias skleis žinią apie Mažąją Lietuvą

Festivalis „Keliaujanti vėtrungė: tikėjimas, legendos ir knygų milžinai“ siekia šiuolaikinio meno išraiškos priemonėmis skleisti žinią apie penktąjį etnografinį Lietuvos regioną ...
2024-06-10
Skaityti daugiau

ELTA

Nidoje statys apartamentų kompleksą

Nekilnojamojo turto projektų kompanija „Citus“ Nidoje vykdys projektą „Nidos bangos by CITUS“, kuriame numatomas apartamentų kompleksas. „Nidos bangos by CITUS“ ...
2024-06-07
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This