Uostamiestis pasiruošęs priimti didžiuosius burlaivius

Uostas ir jūra
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-06-25

Klaipėdos uostą ir miestą netrukus papuoš kone pusšimtis gražuolių burinių laivų. Toks renginys uostamiestyje vyks po septynerių metų pertraukos.

Pirmą kartą „The Tall Ships Races“ organizatoriai Klaipėdai patikėjo šių varžybų starto poziciją, o tai kartu reiškia ir daugiau atsakomybės. Tam, kad buriniai laivai į Klaipėdos uostą įplauktų ir saugiai būtų prišvartuoti krantinėse, prireiks Klaipėdos uosto kapitono tarnybų indėlio.

Apie tai, kaip Klaipėdos uostas ruošiasi priimti burlaivius, kokie darbai teks uosto locmanams, Laivų eismo tarnybos darbuotojams ir dispečeriams, Uosto direkcijos pranešime pasakoja uosto kapitonas Vladas Motiejūnas.

Forumo miestai.net nuotr.

Kaip Klaipėdos uostas ruošiasi priimti burinius laivus?

Pasiruošimo darbai Klaipėdos uoste prasidėjo dar pernai. Visų pirma, kalbėjome su kariškiais, kurie naudojasi Kruizinių laivų terminalo krantinėmis, dėl galimybės tą savaitgalį laivus patraukti į kitą vietą. Derinome ir su kruizinių laivų kompanijomis. Vėliau kartu su renginio organizatoriais buvo dėliojama laivų švartavimo schema, su uosto kapitono tarnybomis planavome laivų įvedimo į uostą schemas.

Viso renginio metu Klaipėdos uosto Laivų eismo tarnyba ir uosto dispečeriai nuolat palaikys ryšį su burlaiviais dėl laivybos uoste. Uosto direkcija sutiko atleisti šiuos laivus nuo uosto rinkliavų mokėjimo.

Kaip laivai bus įvedami į uostą?

Didieji burlaiviai bus įvedami su uosto locmanų pagalba. Trumpesni nei 24 metrų ilgio burlaiviai uosto vartus kirs savarankiškai, tačiau tik leidus Laivų eismo tarnybos darbuotojams. Planuojame mažuosius laivelius priimti grupėmis.

Dalis burlaivių renginio metu judės uosto akvatorija, kaip tai bus derinama su laivyba?

Burlaiviai, išreiškę pageidavimą renginio metu judėti uosto akvatorijoje, privalės išklausyti Uosto priežiūros tarnybos inspektoriaus instruktažą.

Svarbu paminėti, kad bet kurį burlaivį atšvartuojant ir norint įplaukti į uosto akvatoriją, tai turės būti suderinta su Laivų eismo tarnyba ir tik gavus leidimą laivas turės teisę naviguoti kanale.

INFORMACIJA

Didieji „The Tall Ships Races“ burlaiviai paskutinį birželio savaitgalį į uostamiestį sugrįš jau penktą kartą. Birželio 30-ąją iš Klaipėdos startavę burlaiviai lenktyniaus iki Helsinkio. Iš viso per varžybas laivai lankysis 6 uostuose: Klaipėdoje, Helsinkyje, Taline, Turku, Mariahaminoje ir Ščecine. Klaipėdoje viešės 41 burlaivis iš dvylikos pasaulio valstybių: Lenkijos, Suomijos, Nyderlandų, Ispanijos, Belgijos, Estijos, Jungtinės Karalystės, Švedijos, Danijos, Vokietijos, Lietuvos, Italijos. 

Renginio tikslas – per buriavimo kultūrą skatinti jaunų žmonių, nepriklausomai nuo jų tautybės, kultūros, religijos ir socialinės padėties, gebėjimų stiprinimą. Todėl lenktynėse dalyvaujančių burinių laivų įgulas sudarys 50 proc. 15–25 metų buriavimo praktikantai.

Žymos: | | | | | | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Ukrainiečiai stažavosi Lietuvos jūreivystės akademijoje

Lietuvos jūreivystės akademijoje (LJA) birželį baigėsi jau V-oji tarptautinė mokslinė praktinė Ukrainos aukštųjų mokyklų dėstytojų ir administracijos darbuotojų stažuotė, kurioje ...
2024-06-26
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Nuomonės

Lietuva-Ispanija: pliusai ir minusai

Kelionės į svečias šalis įdomios ne tik naujų įspūdžių gausa, kultūriniais-gastronominiais potyriais ar naujai išmoktomis elementariomis svetimos kalbos mandagumo frazėmis, ...
2024-06-24
Skaityti daugiau

Regionas

Palangos kurorto muziejuje - ispanų filmų retrospektyva

Palangos kurorto muziejus kartu su Ispanijos ambasada, Ispanijos garbės konsulu Klaipėdoje Vytautu Lygnugariu, ir kino klubu „8 ½“ jau antrus ...
2024-06-20
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This