25-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-06-23

Birželio 17-oji

„Atvira Klaipėda“ pranešė, kad Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Civilinės saugos skyriaus viršininku dabar dirbančiam Mariui Garbeniui pirmos instancijos teisme nepavyko įrodyti, kad jo kadencija Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko pareigose buvo nepratęsta neteisėtai.

***

Klaipėdos savivaldybė paskelbė, jog pagaliau užbaigta Mogiliovo ir Smiltelės gatvės sankryžos rekonstrukcija – įrengta papildoma eismo juosta ir pėsčiųjų saugumo salelė uostamiesčio Mogiliovo gatvėje.

***

„Atvira Klaipėda“ pranešė, kad uostamiesčio savivaldybė ieško rangovų, kurie per porą mėnesių Tauralaukyje, sklype Klaipėdos g. 8, įrengtų slidinėjimo trasą ir parengtų sklypo aukščių planą. 

***

Miesto Tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas, posėdžiavęs pirmadienį, kritikavo esamą situaciją ir rekomendavo dviratininkų reikalų koordinavimą perduoti Transporto skyriui.

***

Klaipėdos vaikų ligoninėje pirmadienį pristatytas čia įrengtas Sensorinės integracijos kambarys. 

Birželio 18-oji

„Atvira Klaipėda“ pranešė, kad ir apeliacinės instancijos teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės K. Donelaičio gatvėje pastatyto priestato griovimo peripetijų.

***

Savivaldybės įmonė „Klaipėdos vanduo“ pranešė, kad artimiausiu metu iš Klaipėdos į Ukrainą pajudės krovinys su 12 naudotų automobilių, kurie nebenaudojami jos veikloje, tačiau puikiai pasitarnaus teikiant kasdienę pagalbą fronte. Jų nugabenimu į Ukrainą pasirūpins „Blue/Yellow“ organizacija.

***

Uostamiesčio savivaldybės bendrovė „Klaipėdos paslaugos” nusprendė statyti suslėgtų dujų degalinę savo nuomojamame valstybinės žemės sklype Garažų g. 4. Degalinės projektiniai pasiūlymai, kuriuos parengė UAB „Rusnė“ pateikti visuomenei svarstyti.

***

Yra minčių ir apie boikotą – toks pareiškimas nuskambėjo antradienį surengto uostamiesčio mero sudarytos Klaipėdos kultūros ir meno politikos formavimo darbo grupės posėdžio metu. Pastarąjį išprovokavo praėjusią savaitę mero pasirašytas potvarkis dėl finansavimo kultūros ir meno projektams, kuriame esą neatsižvelgta į šios grupės rekomendacijas. Pasipiktinimą šios darbo grupės dalyviams kelia ir tai, kad nėra viešinamas atitinkamas jų posėdžio protokolas, tad jie dabar turi aiškintis, ar iš tiesų mano taip pat, kaip ir paramą savo potvarkiu išdalinęs meras Arvydas Vaitkus.

***

Klaipėdos universiteto ligoninė paskelbė, kad iš dalies keičia skubios pagalbos teikimo tvarką. 

***

Antradienį policijos pareigūnai sulaikė už savo vyro nužudymą 15 metų nuteistą kalėti klaipėdietę verslininkę Ramunę Alijevą, kuriai teismas po nuosprendžio paskyrė suėmimą. „Po pietų pristatyta į policijos įstaigą“, – Eltai sakė Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

***

Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė raštu kreipėsi į Klaipėdos miesto tarybos narius, merą ir Savivaldybės administracijos direktorių prašydama peržiūrėti gegužės pabaigoje priimtus automobilių stovėjimo rinkliavos tvarkos pakeitimus.

Birželio 19-oji

„Atvira Klaipėda“ pranešė, kad ir apeliacinės instancijos teismas patvirtino, kad aplinkosaugininkai pagrįstai paskyrė beveik poros dešimčių tūkstančių eurų baudą atliekas Klaipėdos rajone, Aukštkiemių kaime, tvarkančiai bendrovei „Virginijus ir Ko” už vieno iš jos teritorijoje pastaraisiais metais kilusių gaisrų metu į aplinką pasklidusią taršą.

***

Valstybės nuosavybėn perduoda 4,15 mln. eurų, pripažintų bešeimininkiu turtu. Tokį neskundžiamą sprendimą priėmė Klaipėdos apygardos teismas po Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnų atlikto ikiteisminio tyrimo. Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas po to, kai FNTT iš finansų įstaigos gavo pranešimą apie įtartiną piniginę operaciją, kai į Kipre registruotos įmonės sąskaitą, kuri buvo atidaryta Lietuvoje veikiančiame Vietnamo finansų įstaigos padalinyje, buvo pervesti 4,15 mln. eurų.

***

„Atvira Klaipėda“ rašo, kad uostamiesčio savivaldybei šiemet dukart per mėnesį pakeitus kelio ženklus prie Teatro aikštės vairuotojai ėmė blaškytis.

****

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija konstatavo, kad Klaipėdos Vydūno gimnazijos direktorius Arvydas Girdzijauskas šiurkščiai pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymą.

***

Klaipėdos apygardos teismas trečiadienį atvėrė baudžiamąją bylą, kurioje pareikšti kaltinimai dėl bandymo apgaule įgyti 200 tūkst. eurų Europos Sąjungos finansinės paramos lėšų. Šioje byloje kaltinamaisiais yra MB „Exubero” savininkė ir vadovė Ingrida Ramanauskienė bei jos sutuoktinis, Klaipėdos savivaldybės įmonės „Klaipėdos paslaugos” (anksčiau – Klaipėdos autobusų parkas) generalinis direktorius Vaidas Ramanauskas, šios įmonės Finansų departamento direktorė Elida Mantulovė, Eksploatacijos departamento direktorius Imantas Paliakas. Teisiamųjų suolą taip pat dabar turi išbandyti Eugenijus Mantulovas, Kęstutis Smailys, Povilas Rauba, Andrius Tiškus ir Valentinas Šepeliovas. Kaltinimai yra pareikšti ir mažosioms bendrijoms „Exubero”, „Driutas“.  

Birželio 20-oji

Klaipėdos konteinerių terminalas paskelbė, jog pilnai automatizavo autotransporto, gabenančio konteinerius, srautų valdymą ir įgyvendino pirmąjį tokios apimties projektą Klaipėdos uoste. Bendra projekto vertė siekia daugiau nei 1 mln. eurų, o jo įgyvendinimo trukmė – 1,5 metų.

***

Pirmųjų Lietuvoje mokytojams-elektronikos entuziastams skirtų apdovanojimų metu už kūrybiškumą ir ypatingus pasiekimus buvo apdovanoti 10 geriausių šalies pedagogų. Tarp jų – ir Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijos technologijų, inžinerijos ir robotikos mokytojas Audrius Česnelis bei matematikos mokytoja Eugenija Labašauskienė.

***

„Atvira Klaipėda“ rašo, kad netrukus turėtų būti atplėšti vokai su galimų rangovų pasiūlymais dėl Klaipėdos Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos paprastojo remonto darbų su darbo projekto parengimu. Jei šis konkursas pavyks, sutartis dėl mokyklos remonto bus pasirašyta 17 mėnesių.

***

Klaipėdos miesto taryba pritarė mero Arvydo Vaitkaus pateiktam sprendimo projektui, kuriuo siūlyta suteikti jam teisę vienasmeniškai priimti galutinį sprendimą dėl to, kam skirsti Klaipėdos kultūros magistro vardą, su galimybe neatsižvelgti net į jo pačio vadovaujamos atitinkamos komisijos nuomonę.

***

Lietuvos aukštosios jūreivystės mokykla (LAJM) paskelbė, kad išleidžia dar vieną absolventų laidą. Ši laida užims ypatingą vietą LAJM istorijoje, nes kitiems absolventams jau bus išduodami Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VILNIUS TECH) profesinio bakalauro diplomai. LAJM diplomai įteikiami du kartus per metus – vasarį ir birželį. Šiemet LAJM studijas iš viso baigė 174 absolventai: vasarį – 67, birželį – 107. 

***

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmuose ketvirtadienį paskelbtas nuosprendis daugiau nei ketverius metus nagrinėtoje baudžiamojoje byloje, kurioje anksčiau pramogų ir sporto pasaulyje plačiai žinomas Viktoras Usovas buvo kaltinimas 12 nepilnamečių tvirkinimu.

***

Bendrovė „Enefit“ Klaipėdoje atidarė naują ypač spartaus įkrovimo stotelę. Teigiama, kad šie įkrovikliai šiuo metu yra galingiausi tiek visame Klaipėdos regione, tiek „Enefit Volt“ tinkle. Bendra projekte instaliuota galia – 640 kW, kuri po lygiai pasiskirto tarp dviejų įkrovimo stotelių (320 kW) ir leidžia vienu metu įkrauti keturis elektromobilius. Įkrovikliai įrengti prie Klaipėdos „Švyturio“ arenos.

***

Uosto direkcija paskelbė, kad Klaipėdos uoste per penkis šių metų mėnesius perkrauta 13,62 mln. tonų krovinių – 1 proc. mažiau nei per tą patį praėjusių metų laikotarpį.

***

Ketvirtadienį pasirašyta Lietuvos kariuomenės ir Klaipėdos universiteto (KU) bendradarbiavimo sutartis. Ją pasirašė Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys ir KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas. Vėliau KU bendruomenės iniciatyva V. Rupšys pasodino ąžuoliuką universiteto šimtmečio ąžuolų alėjoje. Tai jau 19-asis alėjos ąžuolas.

***

„Projektuojamas mokymų centras komponuojamas į bendrą pastatų ansamblį su Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos pagrindiniu pastatu adresu I. Kanto g.7”, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose, kuriuos mokyklos užsakymu paruošė UAB „Du kart du“.

Birželio 21-oji

„Atvira Klaipėda“ pranešė, kad Klaipėdos apygardos teismas per pastarąją savaitę priėmė jau antrą sprendimą dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės K. Donelaičio gatvėje pastatyto priestato griovimo peripetijų. 

***

Vakarų Baltijos laivų statykloje oficialiai duotas startas pirmojo šalies istorijoje vandeniliu ir elektra varomo laivo statybai. 

***

„Atvira Klaipėda“ rašo, kad Klaipėdos universiteto ligoninė dar kartą paskelbė viešojo pirkimo konkursą dėl dar 2021 m. pradėtos ir nebaigtos jos filialu tapusios Jūrininkų ligoninės priėmimo – skubiosios pagalbos skyriaus rekonstrukcijos užbaigimo. 

***

Europos Sąjungos Tarybai praėjusį ketvirtadienį patvirtinus naująjį Transeuropinio transporto tinklo (TEN-T) reglamentą, kuriame Lietuvos siūlymu numatoma naujos europinės vėžės geležinkelio linijos iki Klaipėdos plėtra, penktadienį uostamiestyje pasirašytas memorandumo dėl bendradarbiavimo įgyvendinant tokį projektą.

***

Eismo saugumo komisija svarstė, kaip pagerinti sąlygas privažiuoti prie naujosios žvejams skirtos aikštelės Girulių paplūdimyje.

***

Iškilmingoje Klaipėdos universiteto diplomų įteikimo šventėje „Švyturio“ arenoje penktadienį pagerbta ir išlydėta 33-ioji absolventų laida.

Birželio 22-oji

„Atvira Klaipėda“ pranešė, kad iš Kultūros ministerijos dar 2014-aisiais mecenato ženklą gavusio Klaipėdos verslininko Rimanto Cibausko per kitą įmonę valdoma bendrovė „Mūsų laikas“ atsidūrė teisme, nes nemoka valstybinės žemės mokesčio už 22 uostamiestyje esančius sklypus.

***

Šeštadienį Šilutės, Klaipėdos miesto ir Šilalės savivaldybių teritorijose prasidėjo iki birželio 28 d. vyksiančios Karo policijos organizuojamos tarptautinės pratybos „Šerifas 2024“. 

***

„Atvira Klaipėda“ pranešė, kad uostamiesčio savivaldybė paskelbė „Pajūrio“ progimnazijos vadovo paieškos konkursą.

Birželio 23-oji

Spyglys informuoja ir ironizuoja apie tai, kad Uosto direkcija už 102 900 eurų  iš UAB „Klasera” nusipirko reprezentacinį F klasės įkraunamą hibridinį automobilį „Audi A8 L TFSi E“.

***

„Atvira Klaipėda“ pranešė, kad uostamiesčio savivaldybė nori šiemet Dangės upėje pjauti makrofitus.

Žymos:

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

24-oji metų savaitė

Birželio 10-oji „Atviros Klaipėdos” rėmėjams skirtoje „Contribee“ platformoje toliau rašoma apie Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjamą bylą, kurioje aiškinamasi, ar iš ...
2024-06-16
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

23-oji metų savaitė

Birželio 3-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos vanduo” rengiasi dumblo apdorojimo įrenginių plėtrai Dumpiuose, o vėliau ...
2024-06-09
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

22-oji metų savaitė

Gegužės 27-oji Klaipėdos miesto savivaldybė už 36 tūkst. eurų žada atlikti Karaliaus Vilhelmo kanalo sujungimo su Kuršių mariomis galimybių studiją. ...
2024-06-02
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This