Slipas nuleisti laivui į jūrą yra, bet privažiuoti iki jo – draudžiama (1)

Miestas
Avatar photoArtūras Šulcas
2024-06-21

„Panaikinti kelio ženklą, draudžiantį įvažiuoti, – penktadienį Eismo saugumo komisijos posėdžio metu siūlė Klaipėdos savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vyriausioji specialistė Lina Žemaitytė.- Reikia pritarimo leisti važiuoti tiems žvejams. Ne tai kad leisti, bet pritarti, kad jie galėtų naudotis šituo privažiavimu”. 

Pernai savivaldybės užsakymu Gerbūvio sprendimų centras už 356 201 Eur baigė įrengti žvejams skirtą aikštelę ir privažiavimą prie jūros Girulių paplūdimyje. Tačiau „pastatyti kelio ženklai, kaip parodė laikas, ne visai atitinka žvejų norus”, – sakė Klaipėdos paplūdimius prižiūrinčios savivaldybės įstaigos ,,Klaipėdos paplūdimiai“ atstovas, pristatęs klausimą dėl eismo tvarkos organizavimo nuo Girulių pl. iki laivų nusileidimo vietos.

Visgi komisija nerekomendavo šalinti važiuoti slipo link draudžiančius kelio ženklus. Svarstyta, kad galima būtų ties įvažiavimu statyti užkardą, kurią žvejai ar kiti asmenys, turintys leidimus privažiuot iki slipo, galėtų pakelti naudodamiesi mobiliaisiais telefonais. 

Sutarta, kad privažiavimo kelyje būtų draudžiama statyti transporto priemones. O žvejai, turintys tam leidimus, savo transportą ir jo priekabas galėtų paliktų pačioje aikštelėje. Prie įvažiavimo turėtų būtų įrengtas ir informacinis stendas. 

„Masinio antplūdžio tikriausiai neturėsime”, – sakė komisijos pirmininkas, vicemeras Algirdas Kamarauskas.

Pasak jo, reikalingas ir informacinis stendas, ir stovėti draudžiantys ženklai ir, galbūt, užkardas. Tokiems sprendiniams Eismo saugumo komisija pritarė, tačiau jie iš pradžių bus sukonkretinti Savivaldybės administracijoje ir tik tada įgyvendinami.

Žymos: | | | | | |

Komentarai (1):

Įrašo “Slipas nuleisti laivui į jūrą yra, bet privažiuoti iki jo – draudžiama” komentarų : 1

  1. Anonimas parašė:

    Kaip supratau,”zveju-valtininku-slipinku”,ner,bet 500 000Euru isisavintoju+planuotoju+slakbauminku+reguliuotoju+stebetoju+uzkardinku+zenklintoju+komisiju=ne uz aciu-vezimu vesk !?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybė pirks sovietmečio klaidą

Klaipėdos savivaldybė neskelbiamų derybų būdu pirks restoraną-viešbutį „Astra”, esantį Pilies g. 2. Teigiama, kad šio turto įsigijimas „sudarys galimybę įgyvendinti ...
2024-06-27
Skaityti daugiau

Miestas

Architektai ir urbanistai siūlė idėjas Klaipėdai 

Klaipėdoje pristatymus surengė urbanistikos ir architektūros projekte „Išmanusis miestas“ dalyvavusios kūrėjų komandos. Uostamiesčio savivaldybė projekto dalyvius kvietė nagrinėti keturias miesto ...
2024-06-26
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Transportas

Ženklų kaitaliojimas Teatro gatvėje susuko galvas vairuotojams

Klaipėdos miesto savivaldybei šiemet dukart per mėnesį pakeitus kelio ženklus prie Teatro aikštės vairuotojai ėmė blaškytis. Savaitę stebint situaciją šioje ...
2024-06-19
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This