Prokuratūros ieškinys – dar vienam Kretingos politikui (1)

Regionas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-06-21

Klaipėdos prokuratūra pateikė civilinį ieškinį, kuriuo Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmų prašo Kretingos rajono savivaldybės naudai iš buvusio Kretingos rajono tarybos nario Konstantino Skieraus priteisti 12 399 eurus.

Tyrimo duomenimis, K. Skierus, eidamas Kretingos rajono savivaldybės tarybos nario pareigas, už 2019–2023 metų laikotarpį gavo 14 893 eurų kompensaciją už kuro išlaidas. Anot prokuratūros pranešimo, aiškinantis šių patirtų išlaidų pagrįstumą, buvo gauta duomenų, kad K. Skierus savivaldybei teiktais kvitais prašė kompensuoti išlaidas už kurą daugiau nei 139 000 kilometrų atstumui, nors tyrimo metu patikrinus tarybos nario naudoto automobilio ridą nustatyta, kad realiai per kadenciją jis galėjo nuvažiuoti apie 46 000 kilometrų. Todėl padaryta išvada, kad dalis iš savivaldybės gautų lėšų kompensuoti kuro išlaidas jam buvo išmokėta nepagrįstai.

Taip pat nustatyta, kad K. Skierus transporto priemonę naudojo ne tik tarybos nario funkcijoms vykdyti, bet ir savo reikmėms, todėl iš savivaldybės gauta pagrįsta kompensacija turi būti dalinama į dvi dalis. Nustatyta, kad pagrįstomis ir teisėtai kompensuotomis laikytinos tarybos nario apmokėtos išlaidos už tarybos nario veiklai faktiškai sunaudotą kurą yra 2 493 eurai.

Savivaldybių lėšų panaudojimo tyrimuose viešojo intereso gynimo prokurorai vertina, ar pinigų sumos tarybos nariui yra išmokėtos teisėtai, o nustatę teisės aktų pažeidimus – kreipiasi su ieškiniu į teismą dėl konkrečių sumų grąžinimo į biudžetą civilinio proceso tvarka. Generalinės prokuratūros, Vilniaus, Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių apygardų prokuratūrų Viešojo intereso gynimo skyrių prokurorai apylinkių teismams šiuo metu yra pateikę 48 civilinius ieškinius bendrai 600 251 euro sumai. Šiuo metu šalies savivaldybėms politikai bendrai savanoriškai yra grąžinę 696 952 eurus į savivaldybių biudžetus.

Šiuo metu atliekami viešojo intereso gynimo tyrimai dėl lėšų grąžinimo į Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Panevėžio miestų bei Vilniaus, Ukmergės, Alytaus, Jonavos, Varėnos, Druskininkų, Lazdijų, Prienų, Tauragės, Šilutės, Kretingos, Mažeikių, Telšių, Radviliškio, Joniškio, Akmenės, Ignalinos, Pasvalio, Zarasų rajonų ir Pagėgių, Marijampolės, Neringos savivaldybių biudžetus.

Žymos: | |

Komentarai (1):

Įrašo “Prokuratūros ieškinys – dar vienam Kretingos politikui” komentarų : 1

  1. Kretingiškis parašė:

    Kodėl jam nesusitarus su teismu, kaip Kretingos merui. Kodėl vienam galima, kitiems NE. Meras taip pat ištratino dideles sumas, galimai pildamas kurą į mašinas duonai vežti. Kodėl taikomi dvigubi standartai, tuo labiau kad eina mero pareigas turėtu ir atsistatydinti. Gėda …..

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Kretinga šachuoja jūrinių jėgainių projektą

Ketvirtadienį posėdžiavusi Kretingos rajono savivaldybės taryba nusprendė pateikti jūrinio vėjo elektrinių parko vystymo Lietuvoje poveikio aplinkai vertinimo (PAV) išvadą tik ...
2024-09-27
Skaityti daugiau

Regionas

Kretingos rajone – nemokamos plaukimo pamokos antrokams

Nuo rugsėjo vidurio visiems Kretingos rajono antrokams pirmą kartą suteikta galimybė nemokamai lankyti plaukimo pamokas. Jos fizinio ugdymo pamokų metu ...
2024-09-20
Skaityti daugiau

Spyglys

Socbebriški standartai: po mažai vogti - galima*

Šį ketvirtadienį verkia visos Lietuvos raudonos rožės – išlakus, gražus ir perspektyvus jų meras iš Jonavos, kaip ir šviesaus atminimo ...
2024-09-19
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This