Klaipėda – nuo jūros iki žvaigždžių* (3)

Spyglys
Spyglys
2024-06-20

Spyglys be galo džiaugiasi, kad mūsų miestelyje kartas nuo karto atsiranda ir kitų aštrialiežuvių, ne tik jis. Kaip sakant, smagu jausti, kad nesi vienišas. Šįkart dygliuotasis besklaidydamas veidaknygę aptiko Meno kenkėjų sąjungos (MeKeSa) puslapį. Ir skuba su „Atviros Klaipėdos“ skaitytojais pasidalinti šviežutėliu šių kenkėjų kūriniu.

Klaipėda, vienintelis Lietuvos jūrų uostas, ilgą laiką buvo šalies vandens vartai į pasaulį. Tačiau viskas pasikeitė su „Mėlynojo proveržio” strategijos įgyvendinimu, kuri uostamiestį pavertė ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio kosminiu centru.

Prasidėjo tai kaip ambicingas projektas, kuriame buvo numatyta pertvarkyti Klaipėdos jūrų uostą į kosmoso uostą. Strategijos iniciatoriai suprato, kad ateitis slypi ne tik jūrose, bet ir žvaigždėse. Kosminės agentūros įsikūrė uosto teritorijoje, kur buvo pradėtos statyti kosminės bazės, vyko intensyvus kosminių laivų projektavimas ir statyba. Nuo Klaipėdos krantų į dangų kilo raketos, gabendamos krovinius į kosmosą, o uostamiesčio krantinėse telkėsi naujų technologijų ir žinių srautai.

Klaipėda tapo pasauliniu kosminiu centru – habu, kuriame susitiko mokslininkai, inžinieriai ir kosmoso tyrinėtojai iš viso pasaulio. Miestas klestėjo, o jo nušiurusį senamiestį transformavo futuristiniai statiniai ir modernios technologijos. Tačiau Klaipėdos virsmo kulminacija įvyko tada, kai miesto meras Arvydas Vaitkus nusprendė žengti dar vieną žingsnį į priekį.

Vaitkus buvo ne tik sumanus politikas, bet ir vizionierius. Jo drąsa ir lyderystė padėjo Klaipėdai tapti kosminės eros pionieriumi. Savo sprendimu išskristi į Mėnulį, jis siekė parodyti pasauliui, kad žmonija gali valdyti ne tik savo planetą, bet ir kosmosą.

Jis išskrido į Mėnulį, kur įsikūrė Klaipėdos kosminė stotis. Iš ten jis galėjo stebėti Žemę ir valdyti savo miestą bei visą pasaulį. Nuo Mėnulio paviršiaus Vaitkus valdė kosmines operacijas, stebėjo naujų kolonijų kūrimą ir kosmoso tyrimų eigą. Jis tapo pirmuoju meru, kuris vadovavo miestui iš kosmoso.

Jo vizija buvo sukurti tarptautinį kosmoso tyrimų centrą, kuris sujungtų mokslininkus ir inžinierius iš viso pasaulio. Vaitkus suprato, kad tik su patariamųjų darbo grupių pagalba žmonės gali įveikti kosmoso iššūkius ir pasiekti naujų aukštumų. Jo vadovaujama Klaipėda tapo pavyzdžiu kitiems pasaulio miestams, siekiantiems išplėsti savo veiklą į kosmosą.

Klaipėdos sėkmė kaip kosminio centro buvo įkvepiantis pavyzdys, rodantis, kaip viena drąsi strategija gali pakeisti miestą ir visą pasaulį. Vaitkus, stovėdamas ant Mėnulio paviršiaus ir žiūrėdamas į Žemę, suprato, kad jo miesto kelias į žvaigždes tik prasideda.

*Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio ir jo bičiulių humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, lėkštas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose.

Žymos: | | | |

Komentarai (3):

Atsakymai į “Klaipėda – nuo jūros iki žvaigždžių*”: 3

  1. KOSMONAUTAI, ASTRONAUTAI IR VISATŪNAI parašė:

    Tarptautinėje kosminėje stotyje skrenda rusų kosmonautas, amerikonų astronautas ir lietuvių visatūnas. Čia prie jų prisijungia kinų taikonautas ir …

  2. astronomas Šmukštaras parašė:

    Vis tik grubi klaida tekste sugriauna viso rašinio patrauklumą. Nedera sakyti “Vaitkus, stovėdamas ant Mėnulio paviršiaus” – nes jis tuo metu stovejo ant Mėnulio krašto. Autorius nežino, kad Vaitkus įrodė, jog Mėnulis plokščias, ir jis vienintelis matė tamsiąją Mėnulio pusę.

  3. Vasiukų Mėnulio fazė parašė:

    Dėl stiprios magnetinės audros sutriko Spyglio smegenėlių , abiejų pusrutulių veikla. Pamišėlio užrašai pagal Nikolajų Gogolį, – vaidina Artūras Spyglys. Muzika Martyno Vernerio.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Sutapimas: Ingai ir vėl pasisekė*

Pikti liežuviai plaka, kad aktyvi parkavimo politikos pokyčių iniciatorė verslininkė Inga Česnakienė savivaldybės Sporto bazių valdymo centro direktore išrinkta ne ...
2024-06-27
Skaityti daugiau

Miestas

Pasirašė sutartį dėl buvusio pašto sutvarkymo

Ketvirtadienį Kultūros infrastruktūros centro (KIC) ir Klaipėdos savivaldybės vadovai pasirašė bendradarbiavimo sutartį dėl F. W. Argelanderio mokslo ir meno centro ...
2024-06-27
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdoje pradėjo veikti išskirtinė konsultantų trupė*

Trečiadienio vakarą mūsų miestelį sudrebino žinia, po kurios kamputyje liūdnai pradėjo rūkyti geriausiu miesto konsultantu iki tol buvęs vyriausiasis transportininkas ...
2024-06-27
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This