Ženklų kaitaliojimas Teatro gatvėje susuko galvas vairuotojams

Fotoreportažai, Transportas
Avatar photoArtūras Šulcas
2024-06-19

Klaipėdos miesto savivaldybei šiemet dukart per mėnesį pakeitus kelio ženklus prie Teatro aikštės vairuotojai ėmė blaškytis. Savaitę stebint situaciją šioje vietoje tapo akivaizdu, kad dauguma vairuotojų yra linkę statyti automobilius kitaip nei dabar nurodo kelio ženklai ir dėl to užsidirba baudas.

Artūro Šulco nuotr.

Artūro Šulco nuotr.

Artūro Šulco nuotr.

Kai kurie vairuotojai nesidrovi savo automobilius palikti tiesiog Teatro ir Turgaus gatvių sankryžoje.

Artūro Šulco nuotr.

O kai kurie „nepastebi”, kad miesto valdžia vėl pakeitė transporto eismo tvarką į Teatro aikštę vedančioje Sukilėlių gatvėje. Ir važiuoja prieš eismą.

Artūro Šulco nuotr.

Ir visi nori pastatyti savo mašiną kuo arčiau Teatro aikštės vidurio… Todėl šios aikštės užtvarai bene kasmet perkeliami ta kryptimi.

Artūro Šulco nuotr.

„Arba kavinėms leidimus atimti – daryti revoliuciją”, – dar balandžio pradžioje skubiai sušauktame Eismo saugumo komisijos posėdyje Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas gynė savivaldybės sprendimą Teatro gatvėje leisti automobilius statyti statmenai.

A. Kamarauskas tada pripažino, kad šios gatvės atnaujinimo techniniame projekte parkavimas buvo numatytas ne statmenai, o išilgai šaligatvio. Pasak jo, nors gatvės rekonstrukcijai buvo naudotos Europos Sąjungos lėšos, bet mašinų statymo būdo pakeitimas taisyklėms esą neprieštarauja. Vicemeras tada sakė, kad tiek pat gatvės užima vasaros kavinių paviljonai, taip teisindamas parkavimo būdo pakeitimą. Jis kvietė per vasarą nieko nekeisti, padiskutuoti ir sprendimus priimti pasibaigus sezonui.

Teatro g. šių metų balandį. Artūro Šulco nuotr.

Situaciją aktyviai aiškinosi ir miesto Tarybos narys, konservatorius Andrius Petraitis. Jis Tarybos opozicijos valandos metu uždavė klausimą Savivaldybės administracijos direktoriui Andriui Žukui dėl jo atsakymuose į klausimus apie parkavimo Teatro gatvėje tvarkos pakeitimą padarytas faktines klaidas. Direktorius tada teisinosi, kad neįmanoma visų dokumentų perskaityti. Jis teigė, kad yra pradėtas tarnybinis patikrinimas, ar nebuvo viršyti tarnybiniai įgaliojimai. Ir aiškino, kad automobilius statyti statmenai paskatino per paskutinį praėjusios kadencijos Eismo saugumo komisijos posėdį priimta rekomendacija Teatro gatvėje leisti verslininkams statyti laikinus paviljonus.

Po kilusio pasipiktinimo balandžio pabaigoje Teatro gatvėje savivaldybė grąžino senąją tvarką: automobiliai čia vėl turi būti statomi kaip anksčiau – lygiagrečiai šaligatviui. Tačiau savivaldybė taip ir nepranešė visuomenei, kuris pareigūnas, nepaisydamas teisės aktų priėmė neteisėtą sprendimą pakeisti automobilių stovėjimo tvarką Teatro gatvėje.

Žymos: | | | | | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Klaipėdoje dviračiai autobusuose vežami nebus

Neleisti autobusais vežti paspirtukų ir dviračių, – tokį galutinį sprendimą ketvirtadienį priėmė uostamiesčio Savivaldybės taryba, patvirtinusi Keleivių ir bagažo vežimo ...
2024-09-26
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Klaipėdos taryboje - politinės permainos

Klaipėdos miesto taryboje sumažėjo dviejų valdančiųjų frakcijų – „Ištikimi Klaipėdai“ ir Lietuvos socialdemokratų – sudėtys. Tačiau jas paliekantys politikai per ...
2024-09-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos veide - niūrokos grimasos

Bendras nusikalstamumo mastas mieste, stabiliai mažėjęs eilę metų iš eilės, 2023 m. vėl padidėjo; atvykstančių turistų srautas sumažėjo; gyventojų dalis, ...
2024-09-25
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This