Dviračių takų ženklinimas: nėra daug šiurkščių klaidų? (8)

Svarbu, Transportas
Avatar photoArtūras Šulcas
2024-06-17

Dviračių takų plėtra ir priežiūra Klaipėdoje rūpinasi net trys savivaldybės skyriai ir viena viešoji įstaiga, tačiau miesto Tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas, posėdžiavęs pirmadienį, kritikavo esamą situaciją. Ir rekomendavo dviratininkų reikalų koordinavimą perduoti Transporto skyriui.

Artūro Šulco nuotr.

Transporto skyrius dabar yra atsakingas už dviračių takų ženklinimą. Miesto tvarkymo skyrius atnaujina ir lopo tuos takus, o Statybos ir infrastruktūros skyrius užsiima planavimu organizuojant savivaldybei nuosavybės teise priklausančių takų tiesimą, rekonstrukciją ir kapitalinį remontą. Tam tikras funkcijas šioje srityje turi ir VŠĮ „Klaipėdos keleivinis transportas”.

Minėto komiteto nariai (kai kurie ta proga į posėdį atvažiavę ne automobiliais, o dviračiais) stebėjosi, kad jų pavedimu Transporto skyriaus specialistai uostamiesčio dviračių takų ženklinimo būklę vertino „naudodamasis „Google Maps“ žemėlapiu bei miesto naudojama GIS sistema”. 

„Kodėl nenuėjote pažiūrėti gyvai į realijas?” – klausė Sergej Mažūga.

„Visų takų neapvažiuosi, – atsakė jam Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus. –  Kolega Tomas daug apvažiuoja, o inžinerinėmis technologijomis mes pasitikime”.

Jis teigė, kad pastebėtus neesminius dviračių takų ženklinimo trūkumus savivaldybės rangovai gana greitai pašalins.

Politikus domino, kada nuo dviračių takų bus patraukti eismui trukdantys kioskai. Atsakyta, kad tokie nurodymai jau yra arba bus duoti. O pavedimai pašalinti apšvietimo stulpus iš dviračių takų duodami savivaldybės UAB „Klaipėdos paslaugos”.

Dviračių takų būklė per šį patikrinimą nebuvo vertinta Statybos techninio reglamento požiūriu. Tačiau Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Tomas Jankauskas tikino fiksavęs, „kur, kokios dangos”. 

Transporto skyrius pateikė trūkstamo dviračių takų ženklinimo atlikimo planą, kuriam komiteto nariai priekaištų neturėjo. Pagal pirmas etapas apims teritoriją, apribotą Kauno g., Šilutės pl., Mokyklos, Priestočio g., Dariaus ir Girėno g., Pilies gatvių. Antras etapas – pietinę miesto dalį (į pietus nuo Kauno g.), trečias – šiaurinę miesto dalį (į šiaurę nuo Dariaus ir Girėno g.).

Žymos: | | | | |

Komentarai (8):

Atsakymai į “Dviračių takų ženklinimas: nėra daug šiurkščių klaidų?”: 8

  1. Dviratininkas parašė:

    Reikia būtinai iš naujo ženklinti dviračių taką Vasaros estrada Giruliai. Pastoviai vaikšto pėstieji dviračių taku, nors šalia yra pėsčiųjų takas. Dviratininkai irgi keisti – važiuoja po 2/3 kartu vienoj juostoje – kaip tokius kaušus aplenkti ?

  2. Antibiurokratas parašė:

    Biurokratų užpakaliai patikimai prilipę prie jų taip branginamų kėdžių.

  3. Anonimas parašė:

    Pzdc, biurokratai nepakelia savo storų šiknų dviračių takų ženklinimą patikrinti vietoje. Klaipėdoje yra krūva problemaųsu ženklinimu dviračiams važiuojamose kelio dalyse. Labai didelėje pėsčiųjų perėjų dalyje važiavimo dviratininkams „kvadratai” yra išsitrynę ir vairuotojams nesimato. Manau, kad nelaimių atvejais savivaldybė turėtų kartu atsakyti su avarijų kaltininkais.

  4. Anonimas parašė:

    Ir viskas tik dėl 3-4 mėn. – pinigų švaistymas ir nepatogumas pėstiesiems ir vairuotojams.

  5. Ivan parašė:

    Svarbu žinoti taisyklės kada važiuoji…
    Ir policija turi pasirūpinti su ženklinimu…

  6. KLP parašė:

    Nemyli miestas dviratininkų. Geresnės kokybės takai atsiranda tik ten, kur statomas arba tvarkomas koks nors objektas. Kada baigsis toks puzzle? Trys pagrindinės gatvės mieste. padarykite nors tris ilgus dviračių takus,

  7. Vita parašė:

    H. Manto g. reikia naujų sprendimų, nes dabartinė situacija su dviračių taku yra pavojinga…

  8. Anonimas parašė:

    Kuris skyrius priima sprendimus dviraciu takus projektuoti ties autobusu stotelemis, supriesinant srautus peaciuju, dviračių ? Transporto skuriui laikas uzsiimti zenklu mieste mažinimu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Pasirašė sutartį dėl buvusio pašto sutvarkymo

Ketvirtadienį Kultūros infrastruktūros centro (KIC) ir Klaipėdos savivaldybės vadovai pasirašė bendradarbiavimo sutartį dėl F. W. Argelanderio mokslo ir meno centro ...
2024-06-27
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Už 10 tūkst. eurų nustatys 140 medžių būklę

Klaipėdos savivaldybė neskelbiamos apklausos būdu pasirinko įstaigą, kuri įsipareigojo per pusę metų mieste atlikti „pavojų aplinkai ir žmonėms galimai keliančių ...
2024-06-27
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdoje pradėjo veikti išskirtinė konsultantų trupė*

Trečiadienio vakarą mūsų miestelį sudrebino žinia, po kurios kamputyje liūdnai pradėjo rūkyti geriausiu miesto konsultantu iki tol buvęs vyriausiasis transportininkas ...
2024-06-27
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This