„Bolt“ paspirtukai prieš klaipėdiečius – laimi „Boltas“  (3)

Nuomonės
Gintaras Navickas
2024-06-17

„Karalius nuogas“. Šį kartą šią gerai visiems žinomą frazę drąsiai galime taikyti tiek mūsų rinktiems Klaipėdos vadovams, tiek samdytiems ir mūsų pinigais apmokamiems miesto savivaldybės tarnautojams. Tiek vieni, tiek antri kaip ir privalėtų tarnauti mums, miestelėnams. Deja, negalima pasakyti, kad tai darytų.

Jau ne pirmą šiltąjį metų laikotarpį matome „Bolto“ savivaliavimą miesto gatvių ir kiemų šaligatviuose, kur, tik atšilus orams, vis pridygsta „Bolto“ nuomai skirtų paspirtukų. Statomi bet kaip, vidury pėstiesiems skirtos einamosios dalies, pasitaiko ir namų laiptinių įėjimų užstatymų paspirtukais.

Palmiros Mart nuotr.

Kiek žinau, žmonės kreipėsi tiek į „Boltą“ prašydami baigti šį balaganą, tiek ir į miesto valdžią, kad sutramdytų chuliganą ir priverstų jį gerbti miestiečius bei skaitytis su jais. Deja, rezultato jokio. Gal noro nėra dirbti, gal dėl kokių kitų priežasčių nenorima priversti „Boltą“ tvarkingai dirbti. Nežinau. Bet suprantu, kad ši paspirtukų, kaip ir dviračių, nuomos veikla turėtų būti miesto tvarkdarių kaip nors reglamentuota. Tas reglamentavimas turėtų būti vykdomas atsižvelgiant į miesto gyventojų interesus.

Visi suprantame, kad bet kur pėsčiųjų kelyje vis kliūvantys paspirtukai tikrai nėra jų interesas. Taigi, ko gero, turėtų būti nustatyta tvarka, kuria būtų numatytos vietos tvarkingam tų paspirtukų parkavimui. Už tas vietas, manyčiau, vykdantysis šią veiklą turėtų susimokėti miestui.

Mokestis neturėtų būti simbolinis, nes veikla pelninga – kitaip nesimakaluotų visur mums tie paspirtukai. Na ir, ko gero, visiškai atitiktų miestiečių interesus aktyvūs miesto vadovų veiksmai užtikrinant, kad tos tvarkos būtų laikomasi.

Žymos: | | |

Komentarai (3):

Atsakymai į “„Bolt“ paspirtukai prieš klaipėdiečius – laimi „Boltas“ ”: 3

  1. Stasys parašė:

    Reikia kuo greičiau uždrausti tą nesąmonę.

  2. Anonimas parašė:

    Visiškai pritariu Gintaro minčiai. O dar geriau būtų, kad tie Bolto paspirtukai išnyktų iš mūsų gatvių, o kam labai jo reikia gali įsigyti savo , tai bent nesimetys kur pakliuvo.

  3. Vyti lauk tą invazinį Boltą parašė:

    Vienareikšmiai!!! Nes kuo toliau tuo daugiau nesiskaitymo su pėsčiųjų interesais/ saugumu mieste!! Galų gale, tegu Bolto veikėjai bent porą kartų dienoj pravažiuoja visus savo paliktų paspirtukų taškus ir SUSIRENKA arba tvarkingai sustato TIKTAI tam skirtose vietose. O miesto valdžia turi GRIEŽTAI imtis reguliuoti šitą invazinį biznį, kuris jau tiek suįžūlėjo, kad tampa atvirai pavojingu pėstiesiems !!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Vidmanto Dambrausko meilė Gintarui Neniškiui siaurame mieste be žalių paspirtukų*

„Mes turim labai gerai veikiančią įmonę, vadovaujamą pono Gintaro Neniškio”. „Dar kartą pabrėžiu – mes turim labai gerą viešąjį transportą, ...
2024-06-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Partrenkė paspirtukininką

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės Andromedos Gruslienės, ketvirtadienį, apie 9 val., Klaipėdoje, Smiltelės-Simonaitytės g. sankryžoje, automobilis „KIA” sukdamas ...
2024-06-13
Skaityti daugiau

Nuomonės

Pasigedo kamšalynės senamiestyje 

Kaip iš giedro dangaus nukrito miestą valdančiųjų sprendimas užkišti Klaipėdos senamiestį transportu. Matyt, šiuo metu miesto taryboje esantys gamybininkai pramonininkai ...
2024-06-11
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This