Žymi įstaigas, įsileidžiančias gyvūnus

Fotoreportažai, Miestas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Klaipėdos savivaldybė sukūrė internetinį žemėlapį, kuriame galima pažymėti Klaipėdos kavines ir barus, įsileidžiančius klientus su savo augintiniais.

Pristatant naująjį žemėlapį, savanoriai iš gyvūnų globos įstaigos „Linksmosios pėdutės“ penktadienį buvo pakviesti su savo keturkojais praktiškai išbandyti, kurios durys klientams su augintiniais yra uždarytos, o kur jų maloniai laukia. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Norime pabrėžti, kad bus žymimos ir maitinimo įstaigos, į kurias gyvūnai neįleidžiami. Neabejojame, jog yra žmonių, kuriems tokia draugija būtų nemaloni, tad pažvelgę į žemėlapį, jie žinos, kur keturkojų tikrai nesutiks“, – aiškino Savivaldybės administracijos viešųjų ryšių atstovas Vitalijus Čiapas.

Žemėlapį galima rasti svetainėje www.klaipeda.lt. Skiltyje „Gyventojams“ reikėtų pasirinkti „Klaipėdos miesto žemėlapis“ ir žymėti sluoksnį „Gyvūnai kavinėse“ (tiesioginė nuoroda https://goo.gl/cVRjNz). Teigiama, kad ši iniciatyva mokesčių mokėtojams nekainavo nė cento.

Pristatant naująjį žemėlapį, savanoriai iš gyvūnų globos įstaigos „Linksmosios pėdutės“ penktadienį buvo pakviesti su savo keturkojais praktiškai išbandyti, kurios durys klientams su augintiniais yra uždarytos, o kur jų maloniai laukia.

„Žinot, pastebėjau, kad Klaipėda nė kiek nenusileidžia užsienio šalims, o kai kurias net lenkia. Mūsų mieste tikrai daugelyje kavinių įleidžia su gyvūnais. Juk papietauti ar vakarieniauti ateina šeimos, o augintinis yra šeimos narys“, – pasakojo VšĮ „Linksmosios pėdutės“ savanorė Simona Šakinytė.

Jai pritarė ir draugiško gyvūnams baro atstovė.

„Mes labai mylime gyvūnus. Jie greičiau gauna vandens negu jų šeimininkai gėrimų. Manome, kad gyvūnai yra mūsų visuomenės nariai. Be to, jei svečiuojasi žmogus su keturkoju, iš kitų klientų nesame gavę jokių nusiskundimų“, – kodėl įleidžiama su keturkojais aiškino Žvejų baro barmenė Roberta.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadybininkė Jurgita Neniškienė užklydusiems svečiams sakė, kad įstaiga yra draugiška lankytojams su augintojais ir esą tokių turistų netrūksta.

Panašią akciją visoje Lietuvoje vykdo organizacija „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“. Jie ant draugiškų keturkojams įstaigų durų priklijuoja specialius lipdukus.

„Tiesa, tai  darome ne tik ant kavinių ar barų durų. Skatiname žmones su gyvūnais įsileisti ir kitas įstaigas – viešbučius, parduotuves ar bibliotekas“, – pasakojo VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ koordinatorė Klaipėdoje Ieva Jakutytė.

Pasak jos, visoje Lietuvoje jau yra sužymėta apie 800 tokių įstaigų.

Norintys žemėlapį papildyti ir informuoti, kuriose kavinėse bei baruose galima  apsilankyti su gyvūnais, o kuriuose ne, kviečiami siųsti įstaigos pavadinimą ir adresą elektroniniais paštais viesiejirysiai@klaipeda.lt arba simona@linksmosiospedutes.lt.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”26581,26582,26583,26584,26585,26586,26587,26588,26589,26590,26591″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Apdovanoti paplūdimio tinklinio turnyro nugalėtojai

Penktadienio vakaro „GO“ arenos karaliene tapo Viktorija Mišeikytė, o karaliumi tituluotas Simas Kiriliauskas. Nugalėtojams įteikta po dėžę gaivinančių gėrimų. Vyrų ...
2022-09-24
Skaityti daugiau

Nuomonės

Ko vertas miestas, kurio politikų galvoje nėra košės, švilpauja tuštybė?

Prisipažinęs, kad jo galvoje košė, kad nieko nesupranta net ir antrą kartą pakartojus pranešimą apie miesto rinkodaros bei įvaizdžio formavimo ...
2022-05-20
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Dėl košės galvose stringa „Klaipėdos identiteto“ kūrimas

„Mano galvoje – košė”, – konstatavo Vidmantas Dambrauskas miesto Tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdžio metu išklausęs pranešimą ...
2022-05-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This